Абонданца разкри защо е повикал Дебърлиева

снимка: Булфото

Селекционерът на женския национален отбор по волейбол Марчело Абонданца аргументира решението си да върне Любка Дебърлиева.

Преди няколко дни стана ясно, че 32-годишната разпределителка отново е в състава, след като не е играла волейбол повече от половин година. За последно любовницата на шефа на федерацията Данчо Лазаров беше назначена да отговаря за женското направление в Левски.

„Да, вярно е, че тя ще играе. Идеята ми за титулярен разпределител е Лора Китипова. Имам нужда от една опитна волейболистка, която да замества Лора в отделни моменти по време на мачовете. Ако ни трябва втори човек за някоя точка или важен мач.

Точно по тази причина искахме да заложим на по-възрастна, а не на по-млада състезателка. Това е много важна квалификация за отбора, а и нямаме много време да се подготвим“, заяви Абонданца в интервю за „7 дни спорт“.

Италианецът остави извън състава Диана Ненова, Мария Филипова и Цветелина Заркова.

„Списъкът ми е само за този турнир, за квалификацията. Със сигурност националният отбор е с отворени врати за всички. Но е важно всички волейболистки да показват отношение, да имат идеи, да са готови на саможертви.

Важното е да показват високо ниво на игра в клубовете си по време на зимата. Поради всички тези причини избрах различни имена за тези квалификации-. Мисля за играта на отбора и затова съм избрал точно тези имена.- Няма никакви проблеми, нито мистерии, няма полемики – само моя възглед върху играта и чисто спортно-технически причини“, заключи италианският специалист.