Рони О'Съливан е рекордьор по сенчъри брейкове за всички времена (ВИДЕО)

снимка: Monique Limbos

5-кратният световен шампион по снукър Рони О'Съливан вече е абсолютен рекордьор за всички времена по брой реализирани сенчъри брейкове, след като изпревари легендарния Стивън Хендри и закова своята 776-та „стотица“ в Мастърс.

Със серия от 101 точки Ракетата поведе с 1:0 във фреймовете срещу Марко Фу в първия четвъртфинален мач от най-престижния турнир извън ранкинг системата и пренаписа историята на снукъра, сваляйки от върха Хендри, който около 20 години бе неизменно начело по брой сенчъри брейкове.

Зрителите в „Алегзандра Палас“ не пропуснаха да отчетат изумителното постижение на Рони и го наградиха с дълги аплодисменти, като неговият противник Фу също отдаде дължимото уважение на Гения от Чигуел.

Самият Фу влезе в историята на Мастърс в предишния си мач срещу Стюарт Бингам, реализирайки максимален брейк от 147 – азиатецът стана едва третият майстор на щеката с подобно постижение в турнира.

Рони О'Съливан все още изостава от Стивън Хендри по отношение на брой световни титли, като Ракетата има пет и в това отношение е на трето място в историята, тъй като Стивън Хендри е със седем, а Стив Дейвис – с шест.

Гения от Чигуел защитава титлата си от Мастърс 2014, която е 5-та за него при десетото му появяване на финал в най-престижния не-ранкинг турнир.