Веселяка изигра номер на Ракетата

галерия:

снимка: Monique Limbos

Марк Селби успя да навакса изоставането си с 3:1 срещу Рони О'Съливан във финалната битка на турнира в Белгия снощи и така открадна титлата с краен резултат 3:4 фрейма.

По-младият от двамата англичани си заработи 25 хиляди британски лири с разчистване на масата и брейк от 77 точки.

Съдия на финалната среща беше белгийката Хилде Мунс.

Играчите от Лестър и Чигуел се разписаха с добри точкови серии, но само един сенчъри брейк. 1200 зрители в „Лото Арена“, Антверпен станаха свидетели на серия от 74 точки от страна на световния шампион.

Селби възстанови равенството във втория фрейм с вкарване на Синята при разчистването на цветните топки. Последваха още две игри на сметката на О'Съливан с халф сенчъри (54) в третата партия.

301d08b1-687e-d09f-d6ee-e7ddc6f1e525Отговорък на Веселяка дойде повече от категорично с доминация в петия фрейм с брейкове от 52 и 61 точки, а равенството беше възстановено със стил – брейк от 126 точки.

При 3:3 Рони пръв имаше шанс да приключи нещата в своя полза, но изтърва Черната от основната ѝ позиция и това се оказа последният му удар в двубоя. Селби взе титлата със серия от 77 точки.

След финала Ракетата не пропусна да изкаже разочарованито си от пропуснатата победа и сподели: „Не обичам да губя, но това е част от играта. Задават се много други турнири и се надявам скоро да спечеля титла. Просто се наслаждавам на участието си в големи мачове и съревнованието с други топ играчи.“

След финала победителят сподели: „Винаги когато играеш срещу Рони, трябва да си във форма. Когато изоставах с 3:1, започнах да играя наистина добре. Не се отказах, но не очаквах да получа втори шанс в решаващия фрейм.“

За Селби това е пета PTC титла, с която той излезе на чело в класацията за най-много победи в тези надпревари. Втори е Джъд Тръмп с 4, а Рони изостава с 3 спечелени купи.

Чекът за най-висок брейк отиде при Асото за първия му професионален максимум.

Следващият турнир от Европейския тур ще се проведе в Полша в началото на февруари.

807950d8-6f5f-8204-b8ae-b0b81732536e

Проверете знанията си за любимия спорт в най-новата ни рубрика “Снукър Експерт“

Ако сте истински снукър фен и желаете да получавате компетентна информация за света на любимата игра, харесайте страницата във Фейсбук Snooker PTC Bulgaria!