Григор Димитров започва похода си в Рим в ранния следобед

галерия:

снимка: БТА/AP

Григор Димитров ще започне още в понеделник участието си на силния турнир по тенис в Рим, който е с награден фонд 3 830 295 евро. Гришо е поставен под номер 10 в основната схема и му предстои да играе от 13 часа днес срещу Йежи Янович, като двубоят помежду им е първи в програмата на Централния корт.

Българската звезда в тениса ще се нуждае от силно представяне в италианската столица, защото има да защитава добрите си резултати от миналата година, когато стигна полуфиналите. Ако Димитров оправдае очакванията и преодолее полския си съперник, във втори кръг може за пореден път да се изправи срещу Фабио Фонини, стига любимецът на италианската публика да елиминира Стив Джонсън (двамата играят утре).

Цветана Пиронкова също ще играе в понеделник първия си мач в Рим, като опонентка ѝ е казахстанската тенисистка Зарина Диас. Този двубой е първи в програмата на корт номер 2 и ще започне в 12 часа българско време.

Пиронкова никога не е преодолявала първия кръг в Рим, но ако го направи, ще си заслужи 60 точки за световната ранглиста и ще се изправи срещу Южени Бушар в следващата фаза.