НА ЖИВО С КАРТИНА! Сноуборд-богът Радо Янков се хвърля за нова титла в Банско

снимка: lap.bg

  - ЖАЛКО! Грешка и падане за Радо Янков на финала. Силван Дюфур грабна титлата в Банско.

- Радо ще спори за титлата на родна земя с французина Силван Дюфур.

- БРАВО РАДО!!! С брилянтно каране Янков се класира на финала в Банско. Българският състезател кара безупречно в синия коридор и победи големия Бенямин Карл с цели 0.39 секунди преднина. Един от най-добрите в последните 10 години австриец е на колене пред нашето момче.

- РАДО ЯНКОВ Е НА 1/2 ФИНАЛ В БАНСКО!!! Родният сноубордист успя да спечели спускането срещу Каспер Флуч. Швейцарецът обаче падна много лошо в средната част на трасето.

- Бенямин Карл от Австрия направи известни неточности, но успя да спечели първия 1/4 финал и сега очаква победителя от двойката Янков - Флуч.

- Страхотен Радослав Янков спечели оспорваната битка с Андреас Промегер в осминафинала и вече е четвъртфиналист. Времето на Радо, с което отстрани австриеца бе само с 0,12 стотни от секундата по-силно. Следващият опонент в паралелния слалом за нашето момче ще бъде швейцареца Каспар Флуч.

- Президентът Росен Плевнелиев (2012 - 2017) е на трибуните с яке в цветовете на родния трибагреник и ще стиска палци за Радо Янков. Там е и Сани Жекова, както и сестрата на Радо - Ружа - заедно с гръмогласна агитка от Чепеларе.

В 14.30 часа е стартът на осминафиналите, в които фаворит е нашия Радослав Янков. Негов съперник ще бъде опасният австриец Андреас Промегер.

Sporta.bg ще проследи събитията около паралелния слалом в сноуборда на живо!

ГЛЕДАЙТЕ СТАРТА И ВСИЧКО ПРЕДИ НЕГО НА ТОЗИ ЛИНК

Радослав Янков отново приковава вниманието на феновете на зимните спортове в Банско.

Българският ас спечели първия гигантски слалом на 3 февруари и според жребия кара в първата двойка от квалификациите, къдетонотвя всички. Лошото време не попречи на Радослав да даде най-добър резултат. Той спечели дуела с италианеца Мирко Феличети и в двата манша.

Общото време в квалификацията на Янков бе 1:19 мин., а на второ място е корейски състезател с изоставане от почти 30 стотни.