Ужас за Русия: Плюшченко приключи със Сочи 2014

снимка: БТА/AP

Руският феномен във фигурното пързаляне Евгени Плюшченко няма да се бори за златния медал в индивидуалната надпревара на Олимпиадата в Сочи, след като получи контузия, стана ясно днес.

Легендата в спорта, който през миналия уикенд грабна златото в отборната надпревара и показа невероятно съчетание, получи травма в кръста по време на последната тренировка преди кратката програма при фигуристите.

По време на рутинен троен аксел той се приземи колебливо и падна, а след това се хвана и за кръста. Контузията се оказа достатъчно сериозна, като руснакът няма да може да вземе участие в състезанието.

Sporta.bg припомня, че през миналата година Плюшченко съкрати сезона си, за да се подложи на операция на гърба, за да е максимално добре подготвен именно за домашната Олимпиада.

Една от най-големите надежди за титла падаше именно на неговите плещи, като преди началото на надпреварата в Сочи той беше предпочетен пред шампиона на страната Максим Ковтун, който няма да се състезава.

Така при мъжете със сигурност няма да видим руснак шампион, тъй като Плюшченко беше единственият състезател на домакините. Той е шампион от Торино 2006, а освен това можеше да се бори за трето олимпийско злато.