Промоутърите на Кубрат искат втори българин

снимка: БФ Бокс

Олимпийският шампион по бокс за младежи Благой Найденов може да се присъедини към Кубрат Пулев в голямото семейство на "Зауерланд", потвърди самият той пред TV7.

Германските промоутъри не крият интереса си към родния талант, който обаче сам потвърди, че е далеч по-вероятно да стартира професионалната си кариера на територията на Съединените щати.

"Когато бях в Германия, от "Зауерланд" ме гледаха, но аз още не съм решил дали да избера тях или да се опитам в Америка. Мисля по-скоро да бъде Америка. Договорът ми с боксовия мениджър е подписан, но все още не е влязъл в сила. Това ще стане след първия ми мач - януари или февруари, не се знае. Това е истински професионален договор. Даже вече бях в Германия на един спаринг. Играх с много добър боксьор - Ерик Скокланд се казва. Има 22 мача и 22 победи, четири пояса. Треньорът ми е много доволен от мене, аз също съм доволен от себе си - той не успя да ме пипне", заяви Найденов пред TV7.

Попитан защо е предпочел професионалния бокс пред перспективата да се бие на Олимпийските игри през 2016 година, Найденов отвърна, че е останал разочарован от условията и отношението на държавата след двете си спечелени титли.