Кличко призна, че е търсил мъст срещу Кубрат Пулев (ВИДЕО)

снимка: boxingscene.com

Световният шампион в тежка категория Владимир Кличко призна, че е излязъл на ринга с мисълта да нокаутира и накаже Кубрат Пулев по време на снощния им двубой в Хамбург.

Украинецът записа нокаут в петия рунд и защити световната си титла за 17-и път, като по този начин Кличко затвърди и статута си на хегемон в дивизията.

Преди двубоя между лагерите на двамата боксьори прелетяха много искри, като на няколко пъти Кубрат Пулев отправи сериозни обвинения към Кличко, най-вече по отношение употребата на допинг и забранени стимуланти.

Пред камерата на Нова телевизия Владимир Кличко призна, че от самото начало е искал да нарани българския си опонент.

"Беше много трудно за да се въздържам емоционално, бях изваден от равновесие в този бой. Исках да нокаутирам Кубрат Пулев, да го ударя лошо, с всичка сила", каза украинецът.

„Изнесох урок на Пулев, но съм сигурен, че той ще се възстанови, ще се върне много по-силен и ще има успех срещу другите добри боксьори", добави световният шампион.

„Като спортист е много важно да показваш уважение към другите спортисти, а Пулев не прояви уважение към мен, ако не покажеш уважение, това е цената, която плащаш", завърши Владимир Кличко.