Хамилтън подписа за 3 години с Мерцедес

снимка: БТА/AP

Световният шампион Люис Хамилтън най-накрая преподписа договора си с Мерцедес и ще остане в екипа на „сребърните стрели“ до 2018 година. Въпросният нов контракт бе водеща тема от самото начало на новия сезон във Формула 1, като едва няколко дни преди шестото състезание от календара за 2015 година – в Монако – сделката е обявена официално.

Хамилтън ще продължи да си партнират с Нико Розберг, който вече се е обвързал дългосрочно с легендарния германски екип. Люис е водач във временното класиране при пилотите след първите 5 кръга с 20 точки аванс, а миналата година стана шампион с Мерцедес след 11 победи.

„Мерцедес е моят дом и няма как да не съм щастлив, че оставам тук още три години. Този отбор е изграден от хора, които обичат спорта и абсолютно всеки има глад за още и още успехи“, коментира Хамилтън.

„За мен също победите за движеща сила, още повече след толкова успешния минал сезон. Колата на Мерцедес, която карам сега, е най-добрата в кариерата ми и нямам търпение да се боря за победата на поредното трасе“, каза още шампионът.

Генералният директор на Мерцедес Тото Волф също изрази задоволството си, че екипът продължава с „най-добрата двойка пилоти“ във Формула 1.