Шампионът си е шампион! Лудогорец е с единия крак в Лига Европа (ВИДЕО)

снимка: БГНЕС

Лудогорец постигна своето и надделя над Судува с 2:0 в първи плейофен мач за влизане в групите на Лига Европа, игран на "Лудогорец Арена" в Разград. Sporta.bg проследи сблъсъка на живо - вижте всичко по-интересно ТУК!

Българският шампион постави отлично начало на ерата Димитър Димитров и може да се каже, че е с единия крак в групите на втория по сила евротурнир. "Орлите" срещнаха много трудности срещу неудобния и прекалено защитен тим на Судува, но разликата в класите изигра най-важна роля при определяне на победителя от срещата.

Първото полувреме не предложи абсолютно никакви чисти голови положения. Лудогорец владееше топката през по-голяма част от времето, а единственият по-сериозен шанс за разградчани дойде след центриране на Натанаел към Сисиньо, но бразилецът стреля високо от близко разстояние. Липсваше креативността и последния пас и при двата отбора, а играта постоянно бе накъсвана от нарушения.

През втората част обаче на терена излезе друг Лудогорец. Или може би същият, когото познаваме. Нападателен, бърз и комбинативен футбол бе в основата на успеха на "орлите". Те се разиграха и затегнаха обръча около вратата на Иван Кардум. 

Чак в 61-ата минута дойде пробива за българския шампион. Козмин Моци се измъкна хитро от отбраната на литовците и хладнокръвно прониза мрежата с глава след прекрасно центриране на Сисиньо. Разградчани увеличиха още повече натиска, защото усетиха, че могат да измъкнат максималното от срещата и да направят реванша сами за себе си по-лесен.

В 76-ата минута Върджил Мисиджан удвои актива на Лудогорец. Кешеру блестящо се измъкна от бранител в пеналта и стреля, но Иван Кардум отрази с крак, после румънският таран на "орлите" направи добавка, която отново бе блокирана - този път от защитник на Судува. Тогава Мисиджан намери кълбото в празно пространство и с мощен удар отбеляза красиво попадение в полуопразнената врата.

До края домакините можеха да направят резултата класически, но удар на Жоао Пауло в последните минути се отби в страничния стълб. Все пак, класата си каза думата и Лудогорец спечели убедително с 2:0. Судува не създаде нито едно опасно положение пред вратата на Ренан и ще се надява в реванша това да не се повтори. Българският първенец пък почти е в групите на Лига Европа, като дори 1 гол на литовска земя ще постави Судува в невъзможното положение да отбележи 4 безответни попадения.