Това е Висшата лига! 9 от Челси бяха близо до чудото, но се сринаха насред Лондон (ВИДЕО)

снимка: БГНЕС/EPA

Челси започна защитата на титлата си с фалстарт, след като претърпя тежко поражение с 2:3 от Бърнли на собствения си "Стамфорд Бридж". Футболистите на "сините" играха през по-голямата част от двубоя с 10 души, след като Гари Кейхил бе изгонен в самото начало на срещата. Накрая пък се наложи Челси да доиграе двубоя с още един човек по-малко след втори жълт картон на Сеск Фабрегас.

Домакините губеха с 0:3 на полувремето, но додрапаха до 2 гола след почивката. В последните минути те се втурнаха отчаяно в търсене на точката, но топката не влезе във вратата на Бърнли.

Гари Кейхил направи изключително грубо нарушение, влизайки остро в краката на Стивън Дефур още в 14-ата минута, и главният съдия директно му показа изхода. Оттам нататък крахът за Челси бе пълен. В 24-ата минута Сам Воукс логично поведе гостите напред в резултата. В 39-ата пък Стивън Уорд скъса мрежата на Куртоа след бомбен удар и резултатът стана 2:0 в полза на Бърнли. Точно преди края на първата част, в 43-ата минута, Сам Воукс съвсем шокира привържениците в Лондон, след като отбеляза с глава и направи преднината на Бърнли непреодолима.

През втората част Челси опита да се добере поне до почетно попадение. Алваро Мората направи дебюта си във Висшата лига, като влезе от скамейката, за да помогне на отбора си. В 69-ата минута именно той даде надежди на "сините" с невероятен гол с глава. В 81-ата минута обаче Сеск Фабрегас направи мисията на Челси невъзможна. Той фаулира грубо Джак Корк от гостите и получи втори жълт и съответно червен картон, оставяйки отбора си с 9 души на терена.

Въпреки това Мората бе под пара и щеше да се превърне в истински герой. Той отклони топка с глава за Давид Луис в 88-ата минута и бразилският защитник прониза вратата на Бърнли за 2:3. Силите на Челси обаче бяха дотук. Няколко несполучливи центрирания не доведоха до абсолютно нищо до края, а Бърнли дори уцели гредата на "сините". Така те не успяха да осъществят чудо и останаха с празни ръце след драматичното развитие на сблъсъка на "Стамфорд Бридж". 

На шампионите им предстои гостуване на Тотнъм следващата неделя, докато Бърнли е домакин на Уест Бромич в събота.