ТИТАНИЧНИЯТ ФИНАЛ В ШЛ НА ЖИВО! Ювентус - Реал М (ВИДЕО+СНИМКИ): 1:4

галерия:

снимка: marca.com

- ГОООООООООООООЛ - 4:1 за Реал в 90-ата минута. Вкара резервата Асенсио.

- Ювентус не знае къде се намира, Реал владее топката и няма никакъв шанс италианците да възкръснат. Реал ще вдигне 12-ата, напук на всички, които сипят жлъч срещу "кралете".

- ГОООООООООООООООООООООООООООООООООЛ - 3:1 за Реал, който разбива тотално Ювентус. Кристиано Роналдо дава заявка за поредна Златна топка с нов извънземно важен гол. CR7 вкара отблизо с техничен удар, след като засече чудесно центриране от аут линията на Лука Модрич.

- ГООООООООООООООООООООООООООООООООЛ - 2:1 за Реал в 61-ата минута. Брутален гол на Казамиро. Той изненадващо реши да бие от над 35 метра. Каземиро посрещна една изчистена топка с жестока тупалка, ударът се отби леко в тялото на Кедира, но при всички положения Буфон носи вина за попадението.

4166177

- Реал натиска здраво, но стига само до далечни удари, които не застрашават особено Буфон.

- По-спокойни са действията в първите минути на второто полувреме. Иско имаше шанс да стреля, но бе спян в последния момент.

- Начало на втората част!

4166175

- Край на първото полувреме - 1:1 след много емоции и два великолепни гола на Роналдо и Манджукич!

4166176

- Съдията Феликс Брих е неадекватен. Немецът определено умишлено или не удря рамо на Ювентус. Той даде повече от смешен фаул в близост до вратата на Реал, но Дибала не успя да стреля добре. Последваха и няколко несъществуващи нарушения в полза на символичните домакини, които изнервиха звездите на испанците. За капак Брих отсъди корнер за Юве, в ситуация, която трябваше безапелационно да е аут.

4166174

- Двата тима сътворяват страхотно шоу в Кардиф, атаките следват една след друга. Има и нерви и здрави сблъсъци, както подобава за двубой от подобен ранг.

- ГОООООООООООООООООООЛ - в 27-ата минута Манджукич с нещо средно между задна и странична ножица прехвърли вратаря на Реал за 1:1! Хърватинът получи топката от Игуаин, овладя я във въздуха и от около 16-17 метра опита сложно и доста красиво изпълнение, което приключи по превъзходен начин за "Старата госпожа", която бързо успя да се съвземе.

- ГООООООООООООООООООООООООООЛ - в 20-ата минута Реал Мадрид повежда със супер гол на Кристиано Роналдо. Испанският гранд организира чудесна акция, при която Карвахал и Роналдо си размениха подавания, а в крайна сметка португалецът с кинжален изстрел по диагонала с десния крак намери долния десен ълъл на вратата. Буфон бе безпомощен. 

- Реал се посъбуди и дори пое инициативата в мача. Играчите на Зидан разиграват класно топката, а италианците дебнат за грешки.

- Пянич в 7-ата минута отправи изключително хубав и плътен удар от 20 метра. Отново се наложи Навас да се намесва с вещина.

- Първата опасност бе пред вратата на Реал. Далечен удар леко затрудни Кейлор Навас, но стражът на мадридчани все пак спаси.

- "Старата госпожа" ще играе в обичайните си черно-бели екипи, а "белия балет" е изцяло в лилаво!

- Първи съдийски сигнал на големия финал! Юве и Реал се хвърлят в опит да вдигнат Ушатата! Първите за 3-и път, а вторите - за 12-и.

- Американската поп група "Black eyed peas" подгря зрителите минути преди началото на срещата.

- Половината стадион е пълен повече от 1 час преди мача. Най-върлите фенове на Юве и Реал са заели местата си на стадиона и не спират да пеят и скандират! Зад двете врати трибуните са почти изцяло заети!

- Мерките за сигурност са наистина драконовски!

- Съставите на двата тима:

Ювентус: Буфон, Бардзали, Бонучи, Киелини, Алвеш, Пянич, Кедира, Сандро, Игуаин, Дибала, Манджукич

Реал Мадрид: Навас, Марсело, Рамос, Варан, Карвахал, Модрич, Каземиро, Кроос, Бензема, Иско, Роналдо.

----------------------------------------------------------------------------------

Тази вечер от 21:45 часа ще се състои очакваният с огромен интерес финал в Шампионската лига. Сблъсъкът между колосите Ювентус и Реал Мадрид е в Кардиф на красивия "Милениум стейдиъм".

SPORTA.BG ЩЕ СЛЕДИ ДВУБОЯ НА ЖИВО

ГЛЕДАЙТЕ МАЧА НА ТОЗИ ЛИНК

"Бианконерите" са готови на всичко, за да спечелят днес и да отнесат купата в Торино, след като загубиха предишните четири финала. Ювентус впечатлява през сезона с желязна защита и резултатна атака. Торинци имат допуснатите едва 3 гола от 12 мача. Тазгодишното им представянето в ШЛ срещу Барселона в 1/4-финалите е най-запомнящото се, когато легендарният вратар - Джанлуиджи Буфон и "стената" пред него Бардзали - Киелини - Бонучи не позволиха на пълния със звезди отбор на каталунците да отбележи.

Срещу тях тази вечер ще се изправи отбор, който пък не пропуска да отбележи в 64 поредни срещи във всички турнири. Звездата на Реал - Кристиано Роналдо се намира в страхотна форма, като отбеляза 13 гола в последните девет мача. Португалецът също така е предолявал Буфон при всяка от четирите срещи помежду им.

Именно Буфон е и главният коз на Ювентус в този мач и то не само заради вратарските си умения. За ветерана това е може би последен шанс да триумфира в Шампионската лига и съотборниците му ще се постараят да сбъднат тази мечта.

4166158

ЕТО КАК РЕАЛ ГРАБНА СЕДМАТА ИМЕННО СРЕЩУ ЮВЕНТУС ПРЕЗ 1998 г.

Интересни факти:

-Реал има нужда от само един гол, за да достигне котата от 500 попадения в Шампионската лига

- Дани Алвеш изигра своя 99-и мач в ШЛ срещу Монако. Утре той ще стане 31-вия футболист, записал сто мача в турнира

 - Ювентус може да стане седмият отбор, който печели трофея, без да има нито една загуба през сезона в надпреварата. За последно това постижение записа Манчестър Юнайтед през 2008 година

- За Реал и Юве това е шести финал в ШЛ, с което те изравняват рекорда на Милан

- До момента Реал е печелил всичките пет финала в ШЛ, в които тимът е участвал. Юве пък има повече загубени финали от всеки друг отбор - четири. Всъщност единствената победа във финал за "бианконерите" дойде след дузпи - срещу Аякс през 1996 година

 -Реал може да стане първият тим, който успява да защити трофея си в ШЛ

-Зидан и Рамос пък могат да станат съответно първите треньор и капитан с два последователни трофея в ШЛ

 -Ако Реал спечели, това ще е десетият триумф за Испания в най-престижната надпревара. Италия е следващата страна по брой трофеи - пет. Това ще бъде и четвърто поредно отличие за Испания в ШЛ

-В предишните 24 финала в ШЛ седем пъти крайният победител бе определян след изпълнение на дузпи. До момента са отбелязани общо 65 гола във финалите, като най-често срещаните резултати са 2:1 и 1:1

- В 17 финала имаше продължения

 -Победата на Милан над Барселона с 4:0 през 1994 година е най-изразителната във финал за ШЛ. "Росонерите" държат рекорда и за най-резултатен двубой за отличието - незабравимото 3:3 с Ливърпул през 2005-а

-Все още няма играч, отбелязал хеттрик във финал в ШЛ