НА ЖИВО С КАРТИНА! Лудогорец - Копенхаген 1:2 (КРАЕН)

снимка: БГНЕС

- Лудогорец загуби с 1:2 в първия мач от 1/16 финалите на Лига Европа.

- Страхотна тупалка с левия крак на Жоао Пауло, но вратарят на Копенхаген спаси удара.

- ГОООООООООООООООООООООООООООООЛ!!!! Клаудио Кешеро се оказа златният коз за Дерменджиев! Лудогорец връща един гол и запазва интригата в битката за 1/8 финалите. 

- Лудогорец тотално загуби играта си, а гостите продължават да се наслаждават на страхотната си преднина.

- ГОООЛ! Туту вкарва за 2:0! Копенхаген направи сериозна крачка към 1/8 финалите на Лига Европа. Сега Лудогорец ще трябва да гони дивото, след като изпусна няколко положения, за да изравни и дори да обърне.

- Още в първата секунда след началото на втората част Копенхаген тресна гредата.

- Над 14 200 човека на "Васил Левски" дерат гърла за родния шампион!

- НАЧАЛО НА ВТОРОТО ПОЛУВРЕМЕ!

- КРАЙ НА ПЪРВАТА ЧАСТ! Дерменджиев ще трябва да измисли нещо, за да преодолее здравата защита на датчаните.

- Страхотен удар на Марселиньо от над 25 метра, но топката мина в страни от вратата.

- Грубата игра на Копенхаген най-сетне направи впечатление на Бебек. Съдията показа първият жълт картон на Юсеф Туту.

- Лудогорец се опитва да се върне в мача, но момчетата на треньора Георги Дерменджиев така и не създават нищо по-сериозно.

- ГОООООЛ!! Копенхаген поведе! Анисе си вкара автогол, след изпълнение на корнер в дясно от вратата на Владислав Стоянов.

Иван Бебек даде начало на мача!

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Лудогорец прави истински фурор в евротурнирите през последните години. Шампионът на България е редовен участник в Шампионска лига и Лига Европа. Именно във втория по-сила турнир на Стария континент е днешното предизвикателство пред разградчани. В 20:00 часа на "Васил Левски" "орлите" приемат Копенхаген в първи мач от 1/16 финалите на Лига Европа.

Sporta.bg ще проследи двубоя на живо, а мачът може да гледате ТУК.

Родният хегемон през последните години доказа, че името на съперника му не го плаши, а напротив - мотивира го.

Копенхаген идва на "Васил Левски" като фаворит. И има защо. Датският шампион спечели цели 9 точки в груповата фаза на Шампионска лига, което бе достатъчно само за 3-ото място в група G. Там английският шампион Лестър спечели убедително, а втори стана Порто. Освен всичко друго Копенхаген показа, че е корав отбор и трудно допуска голо. Те станаха един от трите отбора получили най-малко голове в тази фаза на ШЛ - 2. Другите са и претенденти за трофея - Атлетико Мадрид и Ювентус. Хегемонът в Дания обаче вкара само 7 гола при положение, че отбелязаха 6 в двата мача срещу боксовата круша в групата им - Клуб Брюж.

Лудогорец пък се падна в една от най-тежките групо - с ПСЖ, Арсенал и Базел. Разградчани се добраха трудно и мъчително до третото място, което ги прати в Лига Европа. Лудогорец вкара и на трите си именити съперника. Като на ред с това може да се похвали и със страхотното равенство - 2:2 на "Парк де Пренс".

Двата отбора не са се срещали до сега. Лудогорец обаче със сигурност иска да прескочат предишното си максимално класиране в Лига Европа. Разградчани успяха да стигнат до 1/8 финал през сезон 2013/14, когато се сблъскаха с Валенсия, а "прилепите" не им простиха. От тогава обаче родният шампион е натрупал още опит ще даде всичко от себе си да стигне до последните мачове в турнира.

Разградчани направиха нов трансферен удар през зимата, след като привлякоха Жоао Пауло от Ботев (Пловдив), а бразилецът се адаптира бързо към футбола, който Лудогорец играе.