Ужас! Самолет пълен с бразилски играчи се разби над Колумбия

Потресаваща самолетна катастрофа разтърси бразилския футбол. Самолет пълен с бразилски футболисти от отбора на Шапакоензе се разби на път за Меделин, пишат медиите по света. Пътниците на борда са били 72 и 9 човека екипаж.

По потвърден информация за щастие са открити шестима оцелели. Кметът на Меделин Ферерико Гутиерес обяви, че е възможно да има и още.

Футболистите от Шапакоензе са пътували за гостуването на отбора от Меделин Атлетико Насионал за мача от първия кръг на финала за Купа Судамерикана.

Самолетът е излетял от Сао Пауло (Бразилия) и е направил спиране в Санта Круз де ла Сиера (Боливия). Той е изчезнал от радара в близост до върха Ел Кордо е местността Ла Унион около 22 часа местно време. Машината е паднала в планинска местност извън града, което затруднява спасителните операции.

„Това е огромна трагедия“, коментира Гутиерес пред радио „Blu“.

От летището „Рионегро“, което обслужва Меделин излезе с официална информация относно катастрофата. Полетът е бил с прехвърляне през Санта Крус (Боливия), а малко след излитането е установена извънредна ситуация заради електрическа повреда.

„Потвърждаваме, че самолет CP2933 е превозвал отбора на Шапакоензе. Може да има оцелели“, обяви Хосе Мария Кордова от летището Рионегро, което обслужва Меделин.