НА ЖИВО! Вечното дерби ЦСКА-Левски (СНИМКИ+ИГРА)

галерия:

снимка: lap.bg

- Край на вечното дерби - 1:1!

- В 90-ата минута резервата на Левски Виктор Генев пропусна да донесе 3 точки на "сините". Бранителят се включи при едно центриране от фаул на Аниете и засече топката с глава от 5 метра. Кълбото обаче мина на сантиметри от лявата греда.

- ГООООООООООООООООООЛ - 1:1. ЦСКА изравни от дузпа. Антон Недялков проби отляво и центрира ниско. Боян Йоргачевич се намеси левашки и спъна играч на ЦСКА. Дузпата бе вкарана от Преслав Йорданов, който бе фаулиран за единадесетметровия удар. Нападателят, който се появи на смяна залъга вратаря и стреля в другия ъгъл - 11 в 77-ата минута!

- В 70-ата минута Георги Костадинов бе изведен сам срещу Китанов след светквавична контра на Левски. Националът обаче направи непростим пропуск и би във вратаря. Костадинов имаше и опция да подаде на останалия сам на празна врата Сашо Александров, но се полакоми. 

- Ултрасите на двата тима направиха хубави хореографии и запалиха множество факли. Левскарите пък издигнаха доста транспаранти, осмиващи боса на ЦСКА Гриша Ганчев. 

4161269

4161268

- В 54-ата минута от фаул Кулма стреля в стената от много удобно положение. След това имаше игра с ръка на Веселин Минев в наказателното поле, но дузпа не последва. "Армейците" полудяха срещу рефера Ивайло Стоянов, а треньорът Йорданеску почти нахлу на терена. 

- ЦСКА налага преса и атакува яростно вратата на Левски в първите минути на второто полувреме.

- КРАЙ НА ПЪРВАТА ЧАСТ. МАКАР ЧЕ ЦСКА НАТИСКА ЛЕВСКИ РЕАЛИЗИРА ЕДИНСТВЕНИЯ СИ ШАНС И ВОДИ С 1:0 ЗА УЖАС НА ПРИВЪРЖЕНИЦИТЕ НА "ЧЕРВЕНИТЕ".

- Люпко Петрович изглежда доста недоволен от играта на тима си, въпреки че води в резултата. Сърбинът разпалено обяснява нещо на помощника си Елин Топузаков. 

4161264

- Двамата собственици на отборите - Спас Русев и Гриша Ганчев са в ложите. Първият избухна от радост при попадението. Голмайсторът Нар пък бе замерян с бутилка, защото ликуваше и танцуваше пред сектора с фенове на ЦСКА. Вместо да се оплаче от канонадата с шишета обаче Нар най-спокойно взе една от бутилките с минерална вода и отпи от нея.

4161267

- ГООООООООООЛ - 1:0 за Левски в 33-ата минута. Франсис Нар завърши акция на "сините", която свари неподготвени защитниците на ЦСКА. Нападателят получи топката фронтално срещу стража Китанов, запази концентрация и опъна мрежата за кеф на агитката на Левски. Това бе първата смислена атака на левскарите.

Феновете в Сектор Б се изгавриха яко с ЦСКА чрез траурна хореография!

4161263

- Играчите на Левски не могат да си подадат повече от два точни паса, защото цесекарите ги пресират дълбоко. Определено "армейците" напипаха по-правилно какво трябва да вършат и са по-добрият тим в първите 30-ина минути. Това обаче не води до резултат в тяхна полза.

- Символичните домини от ЦСКА са малко по-актоивни и настъпателни в първите 15-ина минути!

- В 7-ата минута Рубен Пинто отправи хубав изстрел, но със сетни сили Боян Йоргачевич изби в корнер.

- Плахо и скучно начало. И двата тима са притеснени да не сбъркат и се получава двубой на сигурно, изпълнен с погрешни подавания.

-Ивайло Стоянов даде начален съдийски сигнал на Вечното дерби!

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Настъпи часът на Вечното дерби. ЦСКА и Левски излизат един срещу друг в най-дългоочаквания мач от началото на сезона в Първа лига на Националния стадион "Васил Левски".

Sportа.bg ще следи битката на живо. Началният час е 16:30.
 
Сайтът за спортни стоки онлайн Sportendenden.com и Sporta.bg организираха игра, чрез която освен да се насладите на големия мач - можете да спечелите и фланелка на любимия си английски клуб. Трябва само да познаете изхода на дербито и автоматично сте включен в жребия!
 
Можете да участвате в играта тук
 
Гледайте срещата на този линк
 
СЪСТАВИТЕ
 

ЦСКА: Георги Китанов – Станислав Манолев, Божидар Чорбаджийски, Рафаел Перес, Антон Недялков – Рубен Пинто, Петрус Бумал – Диого Виана, Руй Педро, Александър Георгиев – Густаво Кулма

Старши треньор: Едуард Йорданеску

ЛЕВСКИ: Боян Йоргачевич – Александър Ем. Александров, Александър Др. Александров, Димитър Пиргов, Веселин Минев – Георги Костадинов, Джереми Де Ноойер – Роман Прохазка, Мехди Бурабиа, Франсис Нар – Бабатунде Адениджи

Старши треньор: Люпко Петрович

Левски е в отлична серия от седем поредни победи и е начело в класирането преди 10-ия кръг с 23 точки. ЦСКА е с шест по-малко от съперника си и временно заема 4-та позиция.

Преди мача

Феновете на Левски са подготвили "траурно" шествие, с поп, ковчег и по 2 карамфила. С него искат да символизират края на ЦСКА. Освен хореографията за мача, "сините" привърженици ще минат през столицата преди да стигнат до стадиона с черни облекла.

4161262

Война извън терена

Излишно е да се подчертава, че за почти всички фенове на "армейците" този дуел е подновяване на Вечното дерби и те се надяват на седма поредна победа над "сините", с която основно ще осмислят настоящия си сезон и завръщането в елита.

Колкото и да отричат привържениците на Левски приемствеността между "това" и "онова" ЦСКА, за тях срещата е също толкова важна и основополагаща, независимо че и двата тима тайно се надяват да бутнат Лудогорец от лидерското място в последните 5 години.

Борис Галчев не е в групата на ЦСКА за мача, а Люпко Петрович не може да разчита на Илян Мицански и Галин Иванов, като Йордан Минев не е физически напълно готов. Левски може да се похвали с най-добрата защита в шампионата до момента и допуснати само три гола, докато ЦСКА е перфектен в домакинствата си, но още няма успех като гост.

Около 20 хиляди зрители се очакват на Националния стадион "Васил Левски".