Вижте кои суперзвезди ще участват на Копа Америка

галерия:

Шампионатът на Южна Америка започва на единадесети юни – най-старата международна футболна надпревара в света Копа Америка ще се проведе по терените на Чили почти веднага след края на сезона в клубния футбол в Европа.

Бразилия, Аржентина, Колумбия, Уругвай и домакините са фаворити за спечелването на ценния трофей, а изключително голям брой суперзвезди ще премерят силите си за честта на континента. Въпреки че реално става въпрос за шампионат на Южна Америка, със специални покани участват Мексико и Ямайка, но 'ацтеките' не са с всичките си титуляри, защото се съсредоточават върху първенството на Северна и Централна Америка „Голд къп“.

Ето съставите на всички участници на Копа Америка 2015:

Група А: Чили, Мексико, Еквадор, Боливия

 

Треньорът на домакините Чили Хорхе Сампаоли разчита ма 23-ма футболисти за турнира, като се открояват имената на двете суперзвезди в тима Алексис Санчес и Артуро Видал.

4142452

Мексико са без най-известния си футболист Хавиер Ернандес, тъй като през лятото им предстои и кампания в „Голд къп“, но това няма да им попречи да търсят подвиг в Копа Америка.

4142453

Еквадор имат всички шансове да се борят за класиране на 1/4-финал, като участват в мача на откриването на 11 юни срещу Чили. В състава им е Енер Валенсия, който вкара и трите гола за тима в групите на Мондиал 2014.

4142454

Боливия имат само един триумф в Копа Америка, и то през далечната 1963 година, когато бяха домакини. Могат ли да объркат сметките на някой от фаворитите? Само двама футболисти от състава играят в Европа – Себастиан Гамара от Милан и Мартин Смедберг от ФК Йотеборг.

4142455

Група В: Аржентина, Уругвай, Парагвай, Ямайка

Суперзвездата Лионел Меси ще бъде капитан на Аржентина в Копа Америка, като ще предвожда отбор с изумителна нападателна мощ, включваща фигури като Езикиел Лавеци, Гонсало Игуаин, Серхио Агуеро, Карлос Тевес и Анхел ди Мария.

4142456

Големият отсъстващ в турнира като цяло е наказаният още от Мондиал 2014 Луис Суарес, което означава, че Уругвай ще разчита основно на Единсон Кавани, за да защити титлата си в Копа Америка.

4142457

Парагвай включи ветерана Роке Санта Крус в състава си за надпреварата.

4142458

Ямайка за първи път в историята си ще участва в Копа Америка

4142459

Група С: Бразилия, Колумбия, Перу, Венецуела

Бразилия ще опита да повтори триумфа си от 2007 година, като нацията отново се уповава на капитана Неймар. Луис Густаво бе включен в състава, но отпада поради контузия и заместникът му още не е ясен.

4142460

Радамел Фалкао и Хуан Куадрадо не впечатлиха през сезона в английската Висша лига, но могат да блеснат отново на голям форум с екипа на националния отбор в компанията на звездата от Реал Мадрид Хамес Родригес.

4142461

Перу влиза в турнира с надежда за 1/4-финал под ръководството на новия селекционер Рикардо Гареча.

4142462

Венецуела изненадващо стигна до четвърто място през 2011 година, когато шокира Чили на 1/4-финалите и ще иска да повтори успеха си сега.

4142463