Волето от Ада на Трифон Иванов

снимка: Булфото

В рубриката "Незабравимите голове", Sporta.bg цели да ви припомни някои от най-забележителните попадения в историята на играта.


Футболът не случайно е определян за най-красивия спорт в света, тъй като чисто технически предразполага за атрактивни изпълнения от всякакъв тип.


През годините сме се нагледали на стотици шедьоври, изпълнени от всепризнати майстори на играта, като би било хубаво да си припомним някои от тях.

 

Трифон Иванов е един от малкото български футболисти, които всички фенове у нас обичат, независимо от клубните си симпатии.

 

Макар и легенда на ЦСКА, железният бранител далеч не е от хората, които привържениците на Левски например имат навика да обиждат.

 

Герой от Световното първенство в САЩ през 1994 година, Трифон Иванов не рядко бележеше и голове.

 

Може да се каже, че най-важното му попадение бе във вратата на Русия преди повече от 15 години, като именно благодарение на него "лъвовете" се класираха за Световното първенство във Франция.

 

Несъмнено обаче най-големият шедьовър на Трифон Иванов бе "нарисуван" на Острова. В квалификационна среща с Уелс за участие на Евро 96 в Англия, "лъвовете" печелят с 3:0 в Кардиф, а Трифон открива резултата с великолепно воле още в 5'.

 

Следват и голове на Емил Костадинов и Христо Стоичков, които съвсем отказват "драконите".