Нов крах за Арсенал в Шампионска лига (ВИДЕО)

снимка: БТА/XINHUA

Арсенал е в сериозна беда в Шампионска лига, след като изненадващо допусна втора поредна загуба и отстъпи с 2:3 на Олимпиакос на стадион „Емиратс“ в среща от втория кръг на най-силния турнир.

„Артилеристите“ са на последно място в Група F с актив от нула точки, след като загубиха и първия си двубой в надпреварата – 1:2 на гости на Динамо (Загреб). По същото време във вторник вечер Байерн (Мюнхен) смаза хърватите с 5:0 и е едноличен лидер с пълен актив от 6 точки, докато Динамо и Олимпиакос имат по 3.

Арсенал има основания за притеснение след днешното поражение, защото му предстоят два поредни мача с фаворита Байерн, а и ще трябва да гостува на Олимпиакос в Пирея.

В 33-ата минута Порто поведе в резултата след гол на Фабио Пардо, който засече центриране от корнер на дъгата на наказателното поле, а рикошет в крака на Алекс Окслейд-Чембърлейн попречи на Давид Оспина да се намеси – 0:1.

Тио Уолкот се възползва от асистенция на Алексис Санчес в 35-ата минута обаче и по елегантен начин възстанови равенството. Това не бе началото на обрат, защото само пет минути по-късно Давид Оспина с фрапантна грешка при ново центриране от корнер си отбеляза нелеп автогол – той не можа да укроти топката и ѝ позволи да мине голлинията за 1:2.

Санчес с глава по красив начин засече хубаво центриране на Уолкот в 65-ата минута, но само секунди по-късно Алфред Финбогасон ознаменува с отличен гол дебюта си в Шампионска лига, засичайки за 2:3 центриране отдясно на Пардо.

До края „артилеристите“ не стигнаха до изравнително попадение и са изправени пред угрозата да не успеят да прескочат груповата фаза на Шампионска лига. Олимпиакос пък прекрати тенденцията от последните шест мача между двата тима, които биваха неизменно печелени от домакина.