Интер приключи сезона с победа в 7-голов сблъсък (ВИДЕО)

Интер изпрати разочароващата кампания 2014/2015 в Серия А със зрелищна победа 4:3 срещу 'майстора на хиксовете' през сезона Емполи, а Мауро Икарди сподели с ветерана Лука Тони наградата за топ голмайстор на Калчото.

Въпреки че първото полувреме на „Джузепе Меаца“ завърши без отбелязани попадения, след почивката зрителите видяха цели седем. Голеадата започна в 49-ата минута, когато Икарди получи отличен извеждащ пас в наказателното поле от Матео Ковачич и избра точния момент, в който да центрира по земя за Родриго Паласио. Ла Тренца нямаше как да сбърка на празна врата и откри резултата за „нерадзурите“.

В 53-ата минута Икарди отново се оказа адресат на великолепен пас от страна на Ковачич, като този път нападателят бе фронтално сам срещу вратаря на противника и хладнокръвно прати топката покрай плонжа му за 2:0.

Интер обаче прекалено бързо помисли, че е спечелил срещата, защото само в рамките на три минути между 59-ата и 62-ата Емполи възстанови равенството, възползвайки се от типични безредици в защитата на съперника. Първо Мкедлидзе бе точен за 2:1, а след това и Пучарели матира Самир Ханданович от чиста позиция в наказателното поле.

В 70-ата минута Интер си върна водачеството в резултата, след като Икарди овладя топката в пеналтерията, но не можа да се обърне, за да отправи удар и я предостави на Марсело Брозович, който с прецизен шут от десетина метра отбеляза първия си гол в Калчото – 3:2.

В 77-ата Икарди получи кълбото от Ернанес на стрелкова позиция в наказателното поле и с безпощадно докосване го прати неспасяемо в далечния ъгъл – 4:2. Крайният резултат оформи отново Мкедлидзе в 88-ата минута.

Така Мауро Икарди приключи сезона в Серия А с 22 гола – колкото има на сметката си и 38-годишния нападател на Верона Лука Тони. Ветеранът вчера се разписа при равенството 2:2 на тима си срещу шампиона Ювентус, но днес разбра, че ще трябва да подели наградата си за „Капоканониере“ - най-добър голмайстор през кампанията.

Интер приключва на осмо място с 55 точки, а Емполи е 15-ти с 42.


All Goals | Inter 4-3 Empoli 31.05.2015 HDby footballTV