Волфсбург не спира да мачка и за Купата (ВИДЕО)

снимка: БТА/AP

Волфсбург се класира за 1/4-финалите в турнира за Купата на Германия, след като спечели с 2:0 визитата си на Разенбалшпорт (Лайпциг) с 2:0. Топ реализаторът на "вълците" Бас Дост, който се намира в уникална форма от началото на календарната година, този път не можа да се разпише и дори бе заменен от Никлас Бенднер в 82-ата минута.

Даниел Калигури откри резултата в 21-ата минута след асистенция на Кевин де Брюне и записа третия си гол в последните два мача, след като реализира и при победата с 5:3 през уикенда срещу Вердер в Бундеслигата.

Крайното 2:0 бе оформено от Тим Клозе в 57-ата минута след пас на Михаел Шефер, а вратарят Диего Беналио с фантастична намеса в самия край на срещата попречи на Емил Форфсберг да вкара почетен гол за домакините.

Волфсбург записа 14-та победа в последните си 18 мача, в които не е записал нито едно поражение.

Друг отбор в отлична форма от началото на 2015-та - Вердер - не можа да пренесе възходящото си представяне от първенството в турнира и записа изненадващо поражение с 1:3 от Арминия (Билефелд), като за втори пореден път разочарова феновете си след споменатата загуба с 3:2 от Волфсбург.

Юнглас на два пъти и Шупан се разписаха за домакините, а Фриц бе точен за Вердер, но в 90-ата минута получи втори жълт картон и така бременският тим доигра срещата с десетима души.