Легендата Иван Вуцов: Левски има нужда от хирургическа операция

снимка: Булфото

Един от бившите треньори на Левски, на националния отбор, както и изпълнителен директор на БФС Иван Вуцов празнува 70-годишен юбилей.

Днес той беше награден със Златна топка за заслугите си към българския футбол на националния стадион Васил Левски, а след това обърна внимание и на журналистите, които се интересуваха най-вече от мнението му по актуалното състояние на синия клуб, както за изпадналия в криза национален отбор.

Вуцов е скептичен за подобряването на нивото на Левски, защото играчите, които в момента на Герена не могат да постигнат кой знае какви резултати.

"При всички положения на Левски му трябва, по моему, не само подмяна и нов треньор. И мисля, че неразбирателството с Димитър Димитров-Херо е затова, че той поставя други изисквания. На Левски му трябва една хирургическа операция, а не замазване на нещата. Ясно е за мен, пак ще кажат, че давам съвети, Левски трудно ще излезе от това състояние, с този кадрови състав, който има, ако не дойдат нови хора. Тези хора не са готови за шампион- нещо, което публиката иска. Нашата публика няма да се задоволи с 4-о, 5-о място или с модерното сега влизатне в 6-аца. Това не е критерий.

"Трябва да се направят тези промени, за да се върне онази публика, която въпреки нерадостните моменти, продължават да обичат отбора. И дори и да не пълнят стадионите, пак има достатъчно много хора. Но ако така продължаваме, ще има много да чакаме.

"Левски няма потенциал от състезатели, който и да ги поведе, да направи нещо повече от това. Може малко да мръднат. Качеството на състезателите, не отговаря на изискванията на публиката и за 1-ото място. До колкото ги познавам, не съм работил с тях, но мисля, че нямат качество да направят. Трудно е да се претегли кой има повече вина, може би защото и тези, които са довели тези хора.

"В момента съм разочарован от това, което представлява Левски. Това което става, не може да радва. Когато не си 1-и, а 2-и- все едно си изпаднал. Мене един път затова ме смениха веднъж, предната година бяхме първи, а после втори. По мое време Левски успяваше, защото играчите в отбора идваха от дълбините на София или на страната. А сега чужденци, които днес ги има, утре ги няма. Те не са хората, качеството, което оставя белези. Имаше и нелоши футболисти, но покрай тях мина и много талаш. В Левски трудно ще се възродят нещата. Вчера говориха едно, идва Херо, днес пише, че не идва", коментира Иван Вуцов.