Севиля надхитри вдъхновен Зенит в трилър (ВИДЕО)

галерия:

снимка: БТА/AP

Носителят на трофея Севиля успя да стигне до 2:2 срещу Зенит и се класира за полуфиналите на Лига Европа.

Карлос Бака откри резултата от дузпа още в 5-тата минута. След почивката Рондон направи резултата 1:1 след грешка на вратаря на Севиля. Хълк изведе Зенит напред в резултата след страхотен удар и поредна неубедителна изява на Бето. В края на срещата, Севиля направи бърза контратака и Кевин Гамейро вкара за 2:2.

Така Севиля записа 13-ти двубой без загуба, а също така андалусците имат възможност да продължат традицията - отборът печели турнира всеки път, когато играе на четвъртфинал.

 4139384

Още в петата гостите от Севиля получиха възможност да изпълнят дузпа, след като Нето извърши нарушение срещу Витоло. Карлос Бака бе точен от бялата точка. 

 В 17-тата минута Дани получи добра възможност да изравни, но ударът му бе отразен от Бето и домакините стигнаха единствено до ъглов удар.

Домакините са отбора, който атакува повече, но не успяват да стигнат до чисто голово положение. 

 В 43-тата минута Карлос Бака бе близо до втори гол, след като получи добро извеждащо подаване. Нападателят преодоля Лодигин и стреля от малък ъгъл, но топката бе избита от Смолников, преди да влезе във вратата.

В последната минута на първото полувреме Зенит пропусна  да изравни. След центриране в наказателното поле, топката попадна в Рондон, който не се ориентира и не успя да я прати във вратата на гостите.


Минута по-късно удар на Дани се отби от десния страничен стълб на вратата, пазена от Бето.

Зенит изравни резултата още в началото на второто полувреме. Вратарят на Севиля Бето не успя да хване топката след центриране и Рондон я прати в мрежата, за да направи резултата 1:1.

Карлос Бака получи шанс да възстанови преднината на гостите, но след като нападателят спря добре топката и нахлу в наказателното поле, топката му бе отклонена, преди да я вкара във вратата на Лодигин.

В 65-тата минута срещата за Бето можеше да стане кошмарна. Рондон пресира вратаря и Бето уцели нападателя, в опит да изрита топката напред и коженото кълбо като по чудо не се озова за втори път във вратата на гостите.

Минута по-късно Зенит пропусна поредното добро положение, след като удар на Хълк мина покрай левия страничен стълб на вратата.

В 72-рата минута Хълк отбеляза невероятен гол, с който Зенит повежда в резултата. Бразилецът стреля почти от тъч линията и завари Бето неподготвен и направи резултата 2:1.

В 82-та минута Рондон можеше да вкара трети гол за Зенит, но този път вратарят на Севиля се намеси отлично.

В 85-тата минута след страхотна контратака на Севиля, резервата Кевин Гамейро изравнява резултата. Любопитно е, че френският нападател отбеляза подобен гол и във вратата на Барселона, няколко дни преди първия четвъртфинален сблъсък със Зенит.

 

Старши-треньорът на домакините Андре Вилаш-Боаш заложи на Рондон в атака, а Хълк и Шатов ще тормозят гостите по крилата. Зад нападателя играе Дани, а Аксел Витцел и Хави Гарсия ще оперират в центъра на терена. Доменико Кришито, Николас Ломбарц, Луис Карлос Нето и Игор Смолников играят в защита, а на врата португалският треньор залага на Юри Лодигин.

Наставникът на Севиля Унай Емери залага на Бето на вратата, а пред него в защита от дясно наляво играят Хорхе Морено - Коке, Николас Парея, Даниел Карисо и Беноа Тремулина. Гжегож Кричовяк и Стефан Мбия си партнират в средата на терена. Виктор Перез - Витоло оперира по лявото крило, а на върха на атаката е Карлос Бака.

Интересното преди мача

Зенит отбеляза важен гол на чужд терен и победа с 1:0 ще ги класира на полуфинал. Наставникът на домакините Андре Вилаш-Боаш ще може да разчита на пропусналите първата среща поради наказание Хълк, Дани, Доменико Кришито и Игор Смолников.

Севиля се намира в страхотна серия и няма загуба в последните 12 срещи от всички турнири. Настоящият носител на трофея печели турнира всеки път, когато стига до четвъртфиналната фаза.