Севиля успя да обърне Зенит (ВИДЕО)

галерия:

снимка: sevillafc.es

Носителят на трофея Севиля успя да победи Зенит в първия четвъртфинал в Лига Европа.

Александър Разянцев откри резултата за гостите в 29-тата минута. През второто полувреме домакините доминираха и заслужено в 72-рата минута влезлият като резерва Карлос Бака изравни. В самия край на двубоя, друга резерва, Денис Суарес донесе победата на андалусците. 

Гостите от Зенит могат да съжаляват за загубата, но те успяха да отбележат важен гол на чужд терен и ще могат да разчитат на Хълк, Дани, Смолников и Кришито за реванша.

Резултатите от другите четвъртфинални срещи в Лига Европа можете да видите НА ТОЗИ ЛИНК

Домакините получиха възможност да открият резултата в още в третата минута, когато Хосе Антонио Рейес изпълни пряк свободен удар, но топката премина над вратата. В 15-тата минута дойде и първата възможност за Зенит, когато, при центрирана топка в наказателното поле на Севиля, Витцел не успя да играе с глава, топката попадна в Шатов, който стреля, но за Серхио Рико нямаше проблем. 

В 18-тата минута гостите отново получиха добра възможност да открият резултата, когато Рязанцев засече с глава центриране на Родич, но коженето кълбо премина покрай левия страничен стълб на вратата на домакините.

Зенит поведе в резултата в 29-тата минута. Александър Рязанцев проби по дясното крило, стреля, Рико изби, но топката отново попадна в руснака, който с мощен шут от границата на малкото наказателно поле вкара за 0:1.

Севиля се опита да върне попадението до края на полувремето, но андалусците така и не успяха да създадат чисто положение. И така първата част завърши при резултат 0:1 за гостите от Зенит.

4138716 

Второто полувреме започва с мощен натиск на Севиля, но домакините разчитат единствено на центрирания в наказателното поле на Зенит и защитата на гостите се справят с тях. Андалусците все още нямат удар във вратата на Юри Лодигин.

В 60-тата минута Зенит бе близо до втори гол, но силен удар на Витцел бе отразен от Серхио Рико.

Страхотна възможност пред Тимоти Коледзиечак, който засече остро центриране, но топката премина покрай вратата. Минути по-късно ново центриране в наказателното поле на Зенит, Карлос Бака технично пропусна топката за Стефан Мбия, но камерунецът не успя да я засече.

Севиля все пак стигна до изравнително попадение. Видал центрира в наказателното поле, където Бака засече топката с глава и направи резултата 1:1.

Само в рамките на 2 минути Езекиел Гарай и Александър Рязанцев си изкараха жълти картони и няма да вземат участие в реванша.

В крайна сметка натискът на Севиля даде резултат и Денис Суарес изведе домакините напред. В 87-та минута атакуващият халф стреля от границата на наказателното поле и не остави шансове на вратаря на Зенит.

Минута по-късно, Бака можеше да вкара трети гол за Севиля, след като излезе сам срещу вратаря, но се забави и топката бе изчистена. До края на двубоя домакините бяха по-близо до гол, но до ново попадение не се стигна. 

Съставите:

Наставникът на Севиля Унай Емери залага на Серхио Рико на вратата, а пред него в зашита от дясно наляво ще играят Хорхе Морено - Коке, Николас Парея, Тимоти Колодзиечак и Беноа Тремулина. Гжегож Кричовяк и Висенте Ибора ще си партнират в средата на терена. Хосе Антонио Рейес ще оперира по лявото крило на атаката, Евер Банега ще бъде в центъра, а Алийш Видал ще бъде от дясно. Атаката на домакините ще води Кевин Гамейро.

Андре Вилаш-Боаш ще разчита на Юри Лодигин на вратата. Луис Карлос Нето, Езекиел Гарай, Николас Ломбартс и Александър Анюков са четиримата бранители на руския отбор. Аксел Витцел и Хави Гарсия ще играят в средата на терена, а пред тях са поставени Олег Шатов, Александър Рязанцев и Милан Родич. Хосе Соломон Рондон е на върха на атаката на гостите.

Интересното преди мача

Севиля няма загуба като домакин през настоящия сезон. Настоящият носител на трофея на Лига Европа е непобеден в последните си 10 двубоя, като записа и 8 победи. Любопитен факт е, че андалусците печелят турнира всеки път, когато играят на четвъртфинал.

Отборът на Зенит няма да може да разчита на наказаните Доменико Кришито, Игор Смолников, Дани и Хълк. Виктор Файзулин  има контузия и също няма да може да вземе участие в срещата. Зенит Санкт Петембург е лидер в руското първенство и има една единствена загуба,която дойде от Торино в Лига Европа, в последните си 10 мача.