Севиля е на 1/4-финал в Лига Европа (ВИДЕО)

снимка: БТА/AP

Севиля остана единственият испански отбор в Лига Европа, след като очаквано продължи защитата на титлата си от миналата година и се класира за четвъртфиналите, елиминирайки Виляреал с общ резултат 5:2.

Андалусците имаха комфортен аванс след успеха си с 3:1 на „Ел Мадригал“ миналата седмица, а сега на своя стадион „Рамон Санчес Писхуан“ се задоволиха с успех 2:1. Отборът на Унай Емери не искаше да разочарова феновете си и до последно преследваше победата, въпреки че имаше сериозна свобода в подготовката за двуоя и можеше да си позволи и минимална загуба.

В 69-ата минута Карлос Бака асистира на Висенте Ибора за първия гол в мрежата на „Жълтата подводница“, с която интригата на практика бе елиминирана. В 73-ата обаче Джовани дос Сантос изпълни отлично пряк свободен удар и възстанови равенството в резултата – 1:1.

В 83-ата минута играещият под наем от Барселона Денис Суарес отбеляза победния гол за Севиля и осигури нов успех на андалусците в испанското дерби.

Така тимът на Емери стана четвъртият представител на Испания в евротурнирите на фаза четвъртфинали, след като в Шампионска лига дотам стигнаха Реал Мадрид, Барселона и Атлетико (Мадрид). Клубовете от Примера дивисион са най-много в сравнение с останалите европейски първенства.