Арсенал пропиля аванс от 3 гола за 3:3 срещу Андерлехт

галерия:

снимка: БТА/AP

Отборът на Арсенал шокира своите фенове след като направи 3:3 с отбора на Андерлехт в среща от група D на Шампионската лига.

"Артилеристите" водеха с 3:0 и се считаха за сигурен победител в тази среща преди белгийците да се вдигнат на финален щурм и да върнат три гола, като резервата Митрович донесе равенството в последната минута на мача.

По този начин Андерлехт си отмъсти за късния обрат на Арсенал преди две седмици в Белгия. Тогава "артилеристите" стигнаха до успех с 2:1 след два гола в последните секунди на двубоя.

Въпреки това обаче Арсенал е много близо до класиране в следващата фаза като има 7 точки на второ място. Андерлехт следва с 2 точки, а Галатасарай е последен с една точка, лидер е Борусия (Д) без загубена точка.

Домакините излязоха с Дани Уелбек в предни позиции подпомаган от Алексис Санчес, Санти Касорла и Алекс Олейд-Чембърлейн.

Преди две седмици "артилеристите" победиха като гости Андерлехт след два гола в последните минути на мача. Този път обаче лондончани искаха бързо да решат нещата в мача.

4122767

Първата опасност в мача дойде в 12-та минута, когато Чамбърс намери добре Рамзи и той стреля опасно, но вратаря спаси. След това Счесни се наложи да блокира удар на Клйестан.

В 21-та минута Алексис Санчес нацели гредата след удар от малък ъгъл. Четири минути по-късно Микел Артета откри резултата. Малко по-късно Алексис Санчес удвои със страхотно воле. Чилиецът пробва пряк свободен удар, но топката се отби стената, но Санчес мощно воле я прати във вратата.

В 40-та минута Дани Уелбек бе близо до гола. Нападателят получи извеждащ пас и излезе сам срещу вратаря, но си скъси ъгъла и не уцели вратата. Второто полувреме Арсенал продължи да натиска.

4122772

Алекс Окслейд-Чембърлен открадна една топка, напредна сам и я промуши покрай вратаря за 3:0. Андерлехт върна едно попадение в 60-та минута след като Ванден Боре засече с шпагат центриране отляво.

Белгийците определено не се бяха предали и в 70-та минута получиха право на дузпа. Отново Ванден Боре бе точен за 3:2, но все още домакините не знаеха какво ги очаква. Така в последната минута Митрович получи пас от Анди Наджар и с глава направи немислимото и прати топката във вратата на Счесни.