Атлетико (Мадрид) изстрада победата над Малмьо

снимка: БТА/AP

Отборът на Атлетико (Мадрид) започна да навлиза във форма в мачовете си от Шампионската лига. Финалистът от турнира миналия сезона постигна трета поредна победа в груповата фаза след като се справи като гост на Малмьо с 2:0.

По този начин мадридския тим се оформи като основен фаворит в група А за първото място като има в актива си 9 точки докато Олимпиакос и Ювентус имат по 6.

Шведският шампион Малмьо нямаше никакво намерение да се предава лесно и искаше по някакъв начин да покаже, че не заслужава разгрома от миналия кръг когато допусна пет попадения в Мадрид и се представи на много добро ниво.

В 7-та минута Габи фаулира Емил Форсберг, който се откъсваше сам срещу вратаря, но съдията му показа само жълт картон. Атлетико нанесе своя удар в 29-та минута след много красив гол на Коке. Хуанфран напредна по десния фланг и центрира в наказателното поле, където Коке с пета много технично откри резултата.

Малмьо не се притесняваше да владее повече топката в определени моменти от мача, докато Атлетико играеше много стабилно в задни позиции. В 52-та минута опасен удар на Родригес срещна гредата след добавка при изпълнение на пряк свободен удар.

Диего Симеоне пусна в игра бързия Антоан Гризман на мястото на Марио Маднжукич, който разочарова в този мач. 12 минути преди края на мача отново след атака отдясно на Хуанфран този път топката достигна до Раул Гарсия на точката на дузпата и той с мощен удар подпечата победата на Атлетико (М).

След този гол вече домакините се предадоха и в последните минути "дюшекчиите" бяха близо и до трети гол.