Ювентус възкръсна и взе скалпа на Олимпиакос

галерия:

снимка: БТА/AP

Ювентус постигна изключителна победа над гръцкия шампион Олимпиакос след драматичен успех с 3:2 в среща от група А на Шампионската лига.

Италианският шампион изтръгна победата след много драматичен обрат. Първо домакините поведоха с 1:0 след страхотен гол на Андреа Пирло от пряк свободен удар.

Гостите обаче обърнаха развитието на мача като Ботиа и Ндинга се разписаха след центриране от статични положения. Домакините зарадваха своите фенове след автогол на вратаря Роберто и изключителен гол на Пол Погба. В последната минута на мача Артуро Видал дори изпусна дузпа.

С тази победа Ювентус се изравни по точки с Олимпиакос в Група А, но остава трети заради по лошите показатели в директните двубой с отбора от Пирея и останалите два мача ще бъдат решаващи за съдбата на тима в турнира.

Треньорът на Ювентус Макс Алегри заложи на схема с четирима защитници в лицето на Киелини, Бонучи, Лихтщайнер и Асамоа. В предни позиции Тевес и Мората играха като нападателна двойка подпомагани от Погба, Пирло, Маркизио и Видал.

Ювентус започна натиск от началните минути, но пък Олимпиакос очакваше това и се беше прибрал много добре в своята половина. В 15-та минута вратаря спаси удар на Маркизио.

Андреа Пирло откри резултата с много красиво изпълнение от пряк свободен удар в 21-та минута. Гостите веднага реагираха и изравниха само три минути по-късно. Гръцкият шампион се възползва максимално от едно центриране на корнера, при което Алберто Ботиа изпревари Джорджо Килеини и прати топката в мрежата зад Буфон.

4122730

Магическият халф се разписа по уникален начин в своя мач номер 100 в Шампионската лига. Андреа Пирло има две титли и три финала в Шампионска лига, като футболист на Милан.

В 30-та минута Ювентус можеше отново да излезе напред в резултата. Карлос Тевес намери перфектно Алваро Мората, но испанския нападател не успя да уцели вратата от близко разстояние.

В 60-та минута минута гостите от Олимпиакос шокираха италианския шампион след центриране от пряк свободен. Първо топката бе избита, но Маниятис центрира отново в наказателното поле, където Ндинга с глава не остави шансове на Джиджи Буфон.

4122731

Ювентус реагира мигновено. Само пет минути по-късно късметът бе на страната на тяхна страна. Алваро Мората засече с глава центриране на Пирло, като токата се удари в гредата, а след това рикошира в крака на вратаря Роберто, за да влезе в мрежата на гостите за 2:2.

Този гол даде още повече кураж на торинци в дъжда. Юве сътвори много бърза атака минута по-късно. Пол Погба получи топката на границата на наказателното поле и с мощен удар не остави шансове на вратаря Роберто. В края дори Артуро Видал изпусна дузпа.