Леверкузен се утвърди на върха в Група С на Шампионска лига

галерия:

снимка: БТА/AP

Байер (Леверкузен) направи важна крачка към първото място в крайното класиране на група С на Шампионска лига, след като записа втори пореден успех срещу руския първенец Зенит, този път с 2:1 в Санкт Петербург.

И трите попадения паднаха след почивката, защото през първото полувреме националът на Русия Александър Кержаков пропусна да вкара на два пъти, останал сам срещу вратаря Бернд Лено, а Хълк уцели греда след пряк свободен удар.

В 67-ата минута с изключително прецизен изстрел от около 25 метра корейската звезда Хьон Мин Сон откри резултата в полза на Леверкузен, изненадвайки по красив начин стража Юри Лодигин – 0:1.

В 73-ата минута отново корейският голмайстор на „аспирините“ бе на точната позиция, този път от наказателното поле, за да завърши по най-добрия начин великолепна скоростна контраатака на гостите за 0:2. Хьон Мин Сон вече има 7 гола за тима в 15 мача от началото на сезона.

Влезлият като резерва Александър Рязанцев с изключителен пас матира защитата на Байер в 89-ата минута, за да изведе друга резерва – Саломон Рондон Хименес – очи в очи с Лено, при което венецуелският нападател технично реализира за 1:2.

4122708

Въпреки усилията си през целия мач, Зенит плати цената за фрапиращите пропуски на Кержаков през първото полувреме. Веднъж Лено попречи на руснака да се разпише, а при втория случай нападателят прати кълбото от външната страна на мрежата. Опит за прострелно центриране на Хълк в края на първата част накара всички в пеналтерията на увиснат, а топката срещна гредата.

След почивката далеч по-ефективният отбор на Леверкузен наказа грешките на домакините си, като единствено се пропука в края, но не допусна късен обрат в резултата. Така „аспирините“ вече имат 9 точки и запазват убедително първото място в класирането.

Монако е на второ място с 5 пункта, като от 21:45 часа гостува на Бенфика (1 точка), докато Зенит остава на трета позиция с 4 точки в актива си.