Дерменджиев: Трябва да играем силно тактически

снимка: partizan.rs

Старши треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев очаква изключително тактически мач срещу Базел в срещата между двата отбора от третия кръг в група "Б" на Шампионска лигаутре от 21.45 часа на стадион "Васил Левски" в София.

Разградчани нямат проблеми с контузени играчи и Дерменджиев очаква отборът да покаже добра игра и да стигне до първа победа в надпреварата.

"Имаме 21 футболисти картотекирани, всички са добре. Базел имат проблеми, те са си за тяхна сметка, така че не мога да коментирам техния тим", сподели старши-треньорът пред медиите

В никакъв случай не може да сме спокойни, Базел има достатъчно добри футболисти, които ще заместят Щрелер, въпреки че той е капитан на отбора.

Състиянието на Христо Златински е добро, но той има психологически проблем. Той се притеснява за съпругата и детето си. Травмите не са големи, но ги има", разкри Дерменджиев относно катастрофата, в която попадна халфът на Лудогорец.

"Изиграхме два много добри мача като Ливърпул и Реал Мадрид. Базел също е един много силен отбор и нас ни чака много тежък мач. Особено след победата на Базел над Ливърпул. Това, което играхме срещу двата отбора, ще се опитаме да го повторим като игра.

Вече казах, че изиграме много добри два мача. Утре обаче мачът е различен. Базел спечели 3 точки срещу Ливърпул и мачът за тях е много важен – ако успеем да победим, става различно и за нас, и за тях. Трябва да играем тактически много силно, за да победим. Трябва да се вложи много интелект, за да бъде спечелен мач като този.

Предимството на Лудогорец е в колектива. Не че Базел няма, но нашите футболисти натрупаха добра рутина в международните мачове и смятам, че утре ще играем много силно.

Лудогорец винаги има високи цели и затова за 4 години постигна толкова много. Трябва да повторя отново, че този ач е много важен. Ако спечелим 4 точки, това ще е много добре за нас, зависи как ще се развият другите мачове в групата. Ще играем така, че да спечелим, момчетата знаят как да играят в Европа.

Мисля, че загубите през миналта година няма да ни повлияят психически. Това са два много различни мача и не могат да се сравняват. Добихме самочувствие и опит през последните години", завърши Дерменджиев, визирайки двете загуби в плейофите през миналата година.