Нико Ковач променя схемата на Хърватия?

снимка: БТА/AP

Селекционерът на Хърватия Нико Ковач е готов да изневери на любимата си схема 4-2-3-1, залагайки на по-наситена халфова линия в утрешната европейска квалификация с България на националния стадион "Васил Левски", съобщават медиите в страната.

Според някои от хърватските журналисти, Ковач ще постави още един вътрешен халф в близост до двете звезди Лука Модрич и Иван Ракитич, като това най-вероятно ще бъде младият футболист на Динамо Загреб Марсело Брозович.

В случай, че тази рокада в състава на "шахматистите" стане факт, то постройката на гостите ще се промени от 4-2-3-1 в 4-3-3.

Вратар на Хърватия утре вечер ще бъде съотборникът на Димитър Бербатов в Монако Даниел Субашич, докато Домагой Вида ще замени контузения Деян Ловрен като партньор на Ведран Чорлука в отбрана. Дарио Сърна и Иван Стринич се очаква да започнат на позициите на крайни бранители, докато Марсело Брозович трябва да помага на Лука Модрич и Иван Ракитич, ако Ковач действително заложи на постройка 4-3-3.

Марио Манджукич е безспорният №9 в състава на "шахматистите", като най-вероятно отляво на атаката ще започне възстановеният от контузия Иван Перишич. Най-големите колебания на Нико Ковач остават за десния фланг на атаката, където селекционерът има богат избор. Там той може да заложи на опитния Ивица Олич или младата звезда на Барселона Ален Халилович. Избор за титуляр е и нападателят на Риека Андрей Крамарич, но на този етап избор измежду Олич и Халилович изглежда по-вероятен.