След 6:1: Германия в ужас след контузия на Ройс

снимка: БТА/AP

Германия буквално разпиля Армения, след като разкъса своя противник с 6:1, но Бундестима даде свидна жертва – Марко Ройс, който излезе в 41' с контузия в глезена.

През второто полувреме паднаха всички голове, като за Германия отбелязаха Шурле, Подолски, Хьоведес, Клозе и Гьотце (2), като асът на Арсенал се отчете и с две асистенции. През втората част той игра в отрязък от време и като централен нападател.

Въпреки победата обаче настроението преди тръгването за Бразилия, тъй като състоянието на Марко Ройс не изглеждаше никак добре. Добрата новина е, че Лам и Швайнщайгер взеха участие в двубоя и единствено Мануел Нойер от контузените играчи не се появи в игра.

Йоахим Льов направи няколко интересни промени по състава си, с който ще пътува за Световното по футбол в Бразилия, като най-забележителната беше включването на Филип Лам в халфовата линия до Сами Кедира. Томас Мюлер пък игра като „фалшива деветка“ - роля, която на няколко пъти опита в Байерн.

През първото полувреме Бундестимът натискаше и играеше в типичен стил, но голямата слабост на тима отново бяха пропуските. Освен това на моменти Мюлер се губеше в ролята на нападател.

Защитата на Германия също действаше разконцентрирано, но Армения нямаше нито един отправен удар през първата част въпреки няколкото опасни пробива.

Ройс и Шурле бяха най-голямата опасност за противниковия отбор, като още в 12' удар на звездата на Борусия беше избит от голлинията. Още няколко негови удара минаха в опасна близост до вратата.

В края на полувремето обаче дойде най-стряскащият момент за Германия. Ройс се сблъска с Йедигарян и се хвана веднага за глезена. Играчът беше изнесен на носилка и не можеше да стъпва на глезена, а Льов веднага го извади от игра. Засега не се знае колко е сериозна травмата на нападателя.

През втората част Германия материализира превъзходството си и стигна до победата. В 53' Подолски проби отлично по крилото и поднесе топката на Шурле, който успя да се разпише. В 69' след поредна грешка на защитата се стигна до дузпа, която Мъхитарян отбеляза. До края обаче на терена имаше само един отбор.

Лукаш Подолски буквално изригна в следващите минути, като първо веднага след дузпата успя да отбележи, а след него и Хьоведес вкара за домакините. В 76' пък появилият се през второто полувреме Клозе се възползва от подаване на Подолски и успя да отбележи. Накрая и друга резерва – Гьотце, заби още два пирона в ковчега на Армения – 6:1.

До края на седмицата немците ще пътуват за Бразилия, където Бундестимът почва срещу Португалия, а двубоят е от 19:00 часа на 16-и юни.

Съставът на Германия: Вайденфелер, Боатенг (Гроскройц), Мертезакер, Хумелс, Хьоведес, Лам (Йозил), Кедира (Швайнщайгер), Ройс (Подолски), Кроос, Шурле (Гьотце), Мюлер (Клозе).