Вечното дерби ще се решава през декември

галерия:

снимка: Булфото

Левски и ЦСКА не успяха да се победят и завършиха при 0:0 в първи сблъсък от осминафиналите за Купата на България.

Нервите взеха връх в срещата, като на стадион “Васил Левски“ имаше много борба, но и много положения. Най-чистите бяха пропуснати от Попов, Гъргоров и Родригес, а Иванов нацели и гредата зад Черни. “Червените“ стигнаха до гол през първата част, но той бе отменен заради засада на Валентин Илиев.

4044940

Срещата беше далеч по-завързана от мача за първенство преди месец, когато ЦСКА буквално смачка своя съперник и спечели с 3:0. Пред двата отбора имаше положения, но нападателите не се представиха на ниво и не се представиха на ниво и пропуснаха да отбележат.

Двете агитки, които този път бяха далеч по-малко от преди месец, бяха на високо равнище. През първото полувреме “сините“ отпразнуваха 45 години от 7:2 с прекрасна “мозайка“, а след почивката в сектор “Г“ имаше страхотно шоу с червени димки.

4044937

Това беше и 7-о място в съперничеството между двата отбора в турнира за Купата на България, което оставя Левски във водеща позиция преди реванша, тъй като “сините“ имат отлична статистика в домакинските си мачове срещу Вечния съперник.

Реваншът между двата тима е след повече от месец, като ще се играе на 19-о декември, отново на “Васил Левски“.

Двамата треньори изненадаха със съставите си, като Старокин, Ларсен Туре и Мирослав Иванов почнаха като титуляри за Левски, докато Мартин Петров пое отговорността на централен нападател в схемата на Стойчо Младенов, който не беше на пейката заради наказанието, което изтърпява.

Двубоят почна отлично за Левски, като от първите минути "сините" натиснаха и се стигна до две много опасни центрирания, но и при двете ситуации Менди се намеси отлично, избивайки на два пъти в корнер. В 11' пък Марсиньо стреля с глава към вратата на Левски, но неточно.

4044933

В 20' последва отлично центриране на Марсиньо, а Менди успя да отклони към капитана Илиев, който насочи топката във вратата. Попадението обаче бе отменено заради засада.

Много опасна ситуация в полза на ЦСКА се получи малко по-късно, когато топката беше открадната в средата на терена. Гъргоров намери Марсиньо, който обаче вместо да намери непокритите Петров и Милесавлевич, навърза няколко защитници и стреля високо над вратата.

4044936

В 33' пък Левски имаше най-добрата си възможност за гол, след като Иванов изпълни отличен пряк свободен удар, но за съжаление на сектор "Б" топката срещна гредата. Няколко минути по-късно Петров центрира отлично към Гъргоров, но останал сам срещу Илиев нисичкият нападател не успя да играе добре с глава.

В края на полувремето Мартин Петров и Гъргоров осъществиха много интересна атака, като Бадема се опита да изведе нападателя сам срещу вратаря, но Димов се намеси решително и изби - 0:0 на почивката.

4044935

В самото начало на втората част Левски направи отлична атака в централната част на терена и Туре изведе Родригес сам срещу Черни, но холандецът направи един от марковите си пропуски. ЦСКА отговори с многоходова атака в 57', когато Гъргоров и Марсиньо пропуснаха да стрелят при удобни ситуации.

4044941

В 74' се стигна до корнер, като Гъргоров центрира отлично в наказателното поле, а Попов засече силно, но Пламен Илиев се намеси категорично.

С изключение на тези две ситуации началото на полувремето беше скучновато, а контузия получи Орлин Старокин, който беше заменен от Кевин Бру. Мартин Петров пък отстъпи мястото си на Мамади Сидибе.

4044942

Именно той в 70' отне топката от Димов, мина Илиев, но зе озова край аутлинията и стигна само до корнер. При последвалия корнер Попов стреля в аут, а минута по-късно Гъргоров стреля силно от 13 метра, но топката мина малко встрани.

В заключителните минути и двата отбора се опитаха да натиснат, като Кевин Бру се отчете с отлично центриране в края, но Макриев беше париран страхотно от отбраната. До чисто положение пред която и да е от вратите обаче не се стигна и гол не падна - 0:0 във Вечното дерби.