Тата Мартино не успя да подобри рекорд на Гуардиола

снимка: БТА/AP

Старши треньорът на Барселона Херардо Мартино пропусна шанса да изравни рекорда от 21 мача без загуба на предшественика си Хосеп Гуардиола, след като каталунците допуснаха поражение с 2:1 при гостуването си на Аякс в Шампионската лига.

Това бе и първа загуба на Тата Мартино откакто пое отбора през юли, както и първа победа за Аякс над Барса в едва втория им официален двубой.

Попаденията за тима на Франк де Бур отбелязаха Сереро в 19-ата и Хьоесен в 42-ата минута, докато за Барселона се разписа Шави от дузпа пет минути след подновяването на играта през втората част.

Холандците играха с човек по-малко почти цяло второ полувреме, след като в 48-ата минута Велтман бе изгонен за нарушение срещу Неймар.

Пеп Гуардиола, който в момента води настоящия европейски шампион Байерн Мюнхен, постави рекорда си от 21 мача без загуба през сезон 2011/2012.

Любопитното е, че победната серия на Гуардиола е спряна на същата дата - 26 ноември (26.11.2011 г. - тогава каталунците губят с 1:0 като гост на Хетафе в Примера Дивисион - б.а.), на която и Тата загуби за първи път от Аякс.