Кошмар за Англия и Арсенал: Тио Уолкът аут до края на сезона

снимка: БТА/AP

Изключително неприятна новина получи мениджърът на Арсенал Арсен Венгер. Тази вечер стана ясно, че нападателят на “артилеристите” Тио Уолкът няма да може да играе половин година, след като се оказа, че контузията му е по-тежка от първоначалните прогнози.

Английският национал претърпя обстойни медицински прегледи, които сбъднаха най-лошите кошмари на лекарския щаб на Арсенал. Изследванията са показали, че Уолкът е със скъсана външна кръстна връзка на лявото коляно, което го вади от плановете на Венгер до края на сезона.

Футболистът ще претърпи операция в най-близко бъдеще и се очаква да бъде извън терените в близките 6 месеца, което означава, че ще пропусне остатъка от сезона в Премиършип и Световното първенство в Бразилия през лятото, съобщи официалният сайт на Арсенал.

Тио Уолкът получи неприятната контузия по време на дербито на Лондон срещу Тотнъм (2:0) за ФА Къп, когато нападателят бе изнесен на носилка и сменен принудително в последствие.

С това кадровата криза в Арсенал се задълбочава, след като с различни травми в лазарета на “топчиите” са още капитанът Томас Вермален и нападателите Оливие Жиру и Никлас Бендтнер.