Берба не успя да спре възхода на Юнайтед

снимка: БТА/AP

Манчестър Юнайтед продължи възходящата линия в представянето си в Премиършип, след като тази вечер "червените дяволи" спечелиха лесно с 3:1 при гостуването си на Димитър Бербатов и Фулъм в мач от 10-ия кръг.

До 22' гостите бяха решили всичко в срещата, след като Валенсия откри 9 минути след началото на срещата, Ван Перси се разписа в 20', а две по-късно Уейн Рууни ознаменува добрата си игра с гол.

Единственото попадение за Фулъм бе дело на Качаниклич в 62', а Димитър Бербатов беше автор на най-интересните неща пред вратата на Де Хеа, отчете се с два пропуска, а Бент и Таарабт не успяха да отбележат след маркови пасове на българския таран.

Вечерта беше паметна за Робин Ван Перси, който вкара своя гол №128 в Англия, като по този начин изпревари Джими Флойд Хасълбанк (127) за най-резултатен холандец във Висшата лига.

Това беше втора поредна победа за Дейвид Мойс, чийто тим стигна до 8-ото мямсто с актив от 17 точки - само 5 по-малко от лидера Арсенал, който играе по-късно днес. Фулъм е 15-и с 9 пункта.

Изненадващо първата ситуация беше пред вратата на Де Хеа, след като испанецът трябваше да се намесва при удар на Касами още в 3'. След това обаче Юнайтед натисна и логично се стигна до гол във вратата на Стекеленбург.

Уейн Рууни проби отляво в наказателното поле, като с пас назад успя да намери Антонио Валенсия, който остана сам срещу вратата и вкара между застаналите на голлинията защитници - 1:0 за шампионите.

След гола "котиджърс" опитаха натиск и стигнаха до няколко положения, а най-доброто беше за Бербатов. В 18' той получи хубав извеждащ пас, но в последния момент топката му бе избита от Рафаел.

Пропускът на Берба натежа в 20', като младата звезда на Юнайтед Аднан Янузай подаде отлично към Робин Ван Перси, а за №20 остана лесната част и той остави без шансове стража на домакините - 2:0.

Преди да се осъзнаят домакините вече падаха с класически резултат - защитата на Фулъм колабира при нова скоростна акция на Манчестър и Ван Перси изведе Рууни на празна врата за 3:0.

При този резултат срещата загуби доста от своите качества, а единствен Бербатов се отчете с хубав удар от 15 метра, но Де Хеа парира изстрела на българския магьосник.

Вторите 45 минути почнаха с леко преимущество за "червените дяволи", но в 62' те бяха изненадани от Качаниклич. Крилото реши да стреля от средна дистанция, а топката рикошира в Рууни и се оказа невъзможна за Де Хеа - 3:1 и домакините опитаха натиск след попадението.