Какво се случи с Бербатов, питат се в Англия

снимка: fulhamfc.com

Какво става с Димитър Бербатов, питат се в Англия. Един от най-запалените защитници на българската звезда - журналиста Джеф Пауъл, написа в блога си за Фулъм, че със статистиките трудно се спори.

А те за сезона са - Берба е изиграл 8 мача, като в тях е отправил едва 8 удара, от които само 3 точни във вратите на съперниците. Не е чудно, че при три шута в рамките българинът е вкарал само един шампионатен гол.

Успешните му подавания са 76%, което е най-ниско усреднено в сравнение с предишните му сезони в английския футбол. Топката му е отнета 17 пъти за 8 двубоя, което също е нетипично.

В събота Бербатов и Фулъм приемат Манчестър Юнайтед в тежък мач от Висшата лига. Букмейкърите не са отписали съвсем деветката на домакините.

Да вкара по което и да е време гол, ставките са около 1:3,75. По-добре се котират асовете на Юнайтед Робин ван Перси, Уейн Руни, Хавиер Ернандес и Дани Уелбек. Нормално, при условие че гостите са твърд фаворит да спечелят мача.

За хеттрик на Берба коефициентът е 1:101. Тоест това е твърде малко вероятно да се случи. В цялата си кариера родният нападател е нанизал общо два гола на този съперник, пише вестник "Труд".

Същевременно в Юнайтед се появи нов Бекъм. 14-годишният Бруклин, син на световната футболна икона, започна проби в академията на “червените дяволи”.

Малкият му брат Ромео (12 години) вече е част от школата на Арсенал.

Бившият ас на германския футбол Карл-Хайнц Румениге заяви, че все още помни колко трудно е било на него и колегите му от Байерн (Мюнхен) да мерят сили с българския ЦСКА. Двукратният носител на "Златната топка" помни най-вече загубата на германския колос с 3:4 на стадион "Васил Левски" в полуфинала от турнира за КЕШ през 1982 г. "Спомням си, че беше кошмарно да играем с Байерн срещу ЦСКА в София. Имаше един мач, в който докато загреем и българите вече ни бяха вкарали три гола. Бяхме на ръба на голям провал. Ушите ми още кънтят от рева на публиката", сподели шефът на европейския клубен шампион пред "Труд".

Прочети повече на: http://www.sportal.bg/news.php?news=455825