Арсенал с леко предимство преди дербито в Лондон

снимка: БТА/AP

В събота един срещу друг се изправят Арсенал и Ливърпул на "Емиратс", като двата тима ше определят кой ще бъде начело на първенството след изиграването на 10-ия кръг. В момента там са "артилеристите" с 22 точки - 2 повече от утрешния си съперник.

В Лондон Ливърпул се представя добре в мачовете си срещу Арсенал, като в 94 срещи домакините имат 41 победи срещу 32 за гостите и 21 равенства. Иначе статистиката е в полза на мърсисайдци, които имат общо 75 успеха срещу 69 за Венгер и компания.

Въпреки това в последните 12 срещи между двата отбора Ливърпул успя да спечели само 1. Арсенал има 4 победи, а цели 7 завършиха наравно.

Преди срещата Венгер има доста проблеми за решаване, тъй като в срещата няма да могат да вземат участие Фламини, Уолкът, Подолски и Яя Саного. Окслейд-Чембърлейн също е аут, ограничавайки възможностите за френския специалист в атака.

Добрата новина за тима е, че Микел Артета изтърпя наказанието си от един мач и ще може да поеме диригентската палка дълбоко в полузащитата на Арсенал.

За Ливърпул в групата се завръща плеймейкърът Коутиньо, който претърпя операция на рамото, но вече е напълно готов и тренира през седмицата в отбора. Извън отбора Коатес и Аспас са вън от състава.