ФИФА отнема шест точки от ЦСКА?

снимка: Булфото

Финансовите удари за ЦСКА започнаха да валят един след друг. В началото на тази седмица се оказа, че клубът в момента не е в състояние да плати 25 000 лева глоби на БФС.

В тази връзка на "армейците" бе дадена двуседмична отсрочка за изчистване на задължението. В противен случай ще се стигне до отнемане на точки. Това заяви председателят на Дисциплинарната комисия Юри Кучев.

Същата санкция грози още три клуба - Локомотив (София), Нефтохимик и Пирин (Гоце Делчев).

Вчера обаче от ФИФА дойде още една лоша новина за "червените”. ЦСКА вече е с поставен едномесечен срок да погаси сума в размер на 100 000 евро към мениджъра Мариано Бидзари.

Ако не го направи, от актива му ще бъдат отнети 6 точки. Решението е от вторник и е във връзка със спечелени от италианския агент дела във ФИФА срещу „армейците”, пише „Тема спорт”.

ЦСКА е трябвало да плати сумата още преди повече от месец и след като не го е направил, сега не само че е заплашен с отнемане на 6 точки от актива си в първенството (б.а. - санкцията ще влезе в сила при неизпълнение на новия поставен едномесечен срок за плащане), но е и глобен с 15 000 швейцарски франка.

Ако "червените" не се разплатят и точките им бъдат отнети, това означава, че тимът ще остане във втората половина на класирането в "А" група.



Сумата, дължима на Мариано Бидзари, е формирана от комисиони по привличането на няколко чуждестранни футболисти, които са били представлявани от него.

Решението на ФИФА е пристигнало вчера в БФС и би трябвало веднага да е препратено в ЦСКА.

Това означава, че до края на годината разходите, които трябва да направи клубът, възлизат на минимум 1 милион лева.