Мадански побесня, изригна срещу Берое и Хубчев

снимка: Булфото

Селекционерът на младежите Михаил Мадански изригна по адрес на футболните клубове, които отказаха да пуснат своите футболисти за държавния тим.

Днес "лъвчетата" окончателно загубиха шансове за класиране на Евро 2015, допускайки домакинско поражение с 2:3 от Дания в Стара Загора.

Дните около срещата бяха съпътствани с множество скандали, последният от които бе свързан с Берое и наставника на "зелените" Петър Хубчев. Героят от САЩ 94 не позволи на Иван Горанов да вземе участие в мача, връщайки го обратно от лагера броени часове преди квалификацията с "червения динамит".

Това до крайна степен вбеси Мадански, който дори се закани, че ще иска отнемане на лицензите на определени хора.

"Засега ще се въздържа от коментар по отношение на това, което се случва. Смятам, че вината е в треньорите на клубовете. Постоянно плачат, мрънкат, недоволстват, оплакват се от съдиите. Ще направя предложение, за което вече се консултирах. Ще поискаме отнемането на треньорски лиценз, защото никой не може да ме убеди, че президентът на Берое се е сетил снощи, че Иван Горанов му трябва. Не споменавам имена", избухна Мадански.

"Говоря за треньорите. Ревльовци, които само се търкалят. Допуснал съм някакви недоразумения да се правят на велможи и феодали във футбола. Местни дерибеи и феодали смятат, че всичко им е позволено. Като човек, който им е проверявал писмените работи, мога да кажа, че повечето от треньорите пишат футбол с "Д" по средата, за което и аз нося вина, защото и моят подпис стои под дипломите им. Правят се на по-велики от играта. Мислят си, че с тях почва и свършва всичко. Не бива да забравят, че треньора трябва да е за пример", добави специалистът.

Михаил Мадански коментира и самия двубой с Дания, по време на който "лъвчетата" допуснаха обрат от 2:1 до крайното 2:3.

"Надхитриха ни в края. Не мога да бъда недоволен от момчетата, можехме да победим. Те обаче играят година и половина с един и същи състав, докато ние отново трябваше да променяме всичко".