Блестящ Черно море се подигра с Левски

галерия:

снимка: Булфото

Черно море изигра един от най-стойностните си двубои до момента през сезона и надигра по всички параграфи Левски за победата с 2:1 в студения следобед на стадион “Тича“ в мач от 19-ия кръг на първенството.

Резултатът обаче лъже сериозно, тъй като възпитаниците на Георги Иванов – Гонзо можеха да водят с 3-4 гола преди попадението в края за “сините“, които само преди седмица спечелиха с 4:1 срещу Литекс, но не показаха никакви футболни качества във Варна.

Иначе след няколко пропуски Георги Илиев в 41' вкара гол след красива комбинация с Бергонси. Бакари в 60' пък се разписа с глава след грешка на Пламен Илиев, който излезе неразчетено при центриране на Илиев.

4048665

Все пак 26-кратните шампиони вкараха във вратата на Китанов, след като вратарят сбърка, а Туре отбеляза на празна врата. В 83' пък Сашо Александров стана деен участник в сблъсък между играчи край тъчлинията и си заслужи втори жълт картон.

Дори това не помогна на Левски да вземе първа победа от сезон 2008/09 насам, а Черно море записа 16-и пореден двубой, в който не допуска загуба като домакин. Това оставя “моряците“ на 7-о място с 30 точки – само на две от третата позиция, която в за ЦСКА. Левски е 5-и с 31 пункта.

4048664

В началните минути се видя голям брак в играта и на двата отбора, но първите две положения бяха пред вратата на Илиев. В 17' пък отлична комбинация в наказателното поле на гостите позволи на Бакари да се открие на добра позиция, но той предпочете да подава и сбърка. Преди него Илиев спаси удар на Коканов.

"Сините" отговориха с две центрирани, едното от които беше засечено от Мюлдер, но ударът му по тревата беше слаб. В 30' Кевин Бру сбърка и Бакари бе изведен сам срещу вратаря на Левски, но той излезе много добре и успя да избие. След това отново Бакари беше намерен отлично в пеналта, но ударът му с глава кацна на гредата.

4048663

Определено мачът се изостри и удар на Димов мина встрани от вратата на Китанов, а в 34' беше отсъдена дузпа за нарушение срещу Бакари в наказателното поле на Илиев. Реферът зад вратата обаче посъветва Ристосков да отмени решението си и той го направи, навличайки си гнева на "моряците".

Пред вратата на Левски обаче се заредиха много положения и в 41' отлично двойно между Георги Илиев и Бергонси завърши с оставането на национала сам срещу Илиев - минаващ удар и 1:0 за варненци.

4048671

След почивката на терена се появи Димитър Макриев, а Левски заигра в 4-4-2, което обаче не донесе успех в началните минути на частта. Резервата пробва пробив, като мина през двама, но завъшващият му пас бе разочароващ.

В 60' Пинто извърши глупаво нарушение край тъчлинията, което се оказа пагубно за отбора. Илиев центрира в наказателното поле, където Илиев излезе неразчетено, а Бакари с глава ознаменува силната си игра с гол - 2:0 за Черно море.

Дори това обаче не събуди "сините" от летаргията, като няколко пробива на Бакари, Илиев и Коканов едва не завършиха с голове, като единствено късметът покри гостите. Така се стигна до 77', в която Черно море допусна нетипична грешка и след балонно центриране на Пинто, кото уцели гредата, Туре вкара на празна врата.

4048675

В 83' нервите взеха връх и се стигна до сблъсък на футболисти край тъчлинията в полето на "сините". Там, Сашо Александров се подведе и влезе в мелето, а Ристосков му показа втори жълт картон - втори пореден червен картон за домакините във втори пореден двубой.

До края Левски се опита да стигне до изравнителен гол, но безбройните центрирания не доведоха до нужния резултат, а при най-доброто положение удар на Димов с глава бе спасен от Китанов.