Доиграването на Галатасарай – Ювентус под въпрос

снимка: БТА/AP

Доиграването на двубоя от груповата фаза на Шампионската лига между отборите на Галатасарай и Ювентус е под въпрос.

Късно снощи срещата бе прекратена в 31-ата минута заради силна снежна виелица, която покри тревата на терена и скри очертанията на игрището.

Първоначалните информации бяха, че срещата ще се доиграе днес от 15:00 часа, но както изглежда и това не е сигурно.

Причина за това са лошите метеорологични условия, които са продължи и през днешния ден. Кореспондентът на CNN и Gazzetta dello Sport Танкреди Палмери съобщи, че предстои комисия от европейската централа да оцени състоянието на терена, като впоследствие да обяви решението си.

Към момента Ювентус е на втората позиция с 6 точки, а Галатасарай е трети с 4. „Старата госпожа“ се нуждае от поне равенство, докато само победа ще свърши работа на домакините.

Историята помни и други случаи, в които мач между Галатасарай и Ювентус не се провежда по план. През 1998-а година Италия отказва да екстрадира кюрдския сепаратист Абдула Окалан в Турция и срещата между двата тима е забавена с около седмица, преди в крайна сметка да се изиграе в Истанбул и да завърши 1:1.

През 2003-та година в турския град има терористични атаки и това провокира отлагането на срещата с около седмица. С два гола на Хакан Шукур Галатасарай печели с 2:0.