Челси продължава, въпреки нова загуба от Базел

галерия:

снимка: БТА/AP

Българският национал Иван Иванов изигра цял мач за швейцарския шампион Базел при престижната победа с 1:0 над Челси в 5-ия кръг на груповата фаза от Шампионската лига за радост на препълнения „Сейнт Якоб Парк“.

Единственият гол реализира Мохамед Салах в 88-ата минута, с което швейцарците нанесоха второ драматично поражение на Жозе Моуриньо и компания в рамките на тазгодишния турнир.

Това обаче не попречи на „сините“ от Лондон да си осигурят класиране в елиминационната фаза – въпреки че срещу Базел нямаха нито един удар в очертанията на вратата и като цяло домакините доминираха в по-голяма част от срещата.

В така важния за Челси друг мач от Група Е Стяуа (Букурещ) и Шалке не можаха да си отбележат гол, като равенството им 0:0 бе перфектният сценарий за английския тим. Така „сините“ са лидери с 9 точки, следвани от Базел с 8, Шалке със 7 и Стяуа с 3.

Последният мач на Челси от груповата фаза ще бъде именно срещу Стяуа на „Стамфорд Бридж“. Каквото и да се случи в него, домакините са вече 5-ият отбор, който със сигурност ще участва във фазата на елиминациите догодина. Другите са Атлетико (Мадрид), Барселона, Байерн (Мюнхен) и Манчестър Сити.

Дори Челси да загуби от Стяуа и да остане с 9 точки, то всякакъв резултат устройва „сините“ в другия мач между Базел и Шалке, като англичаните ще се вредят в топ 2 при всички положения.