Рамос пропуска мача с Черноморец, Силва остава резерва

снимка: Булфото

Кристовао Рамос не в оптимална физическа форма и няма да играе цял мач за Левски срещу Черноморец (Бургас), съобщи старши треньорът на "сините" Илиан Илиев.

 

Нападателят Жоао Силва пък още не е свикнал напълно с новия си отбор и ще остане на резервната скамейка в първия мач от новия сезон на българската футболна "А" група.

 

"Кристовао Рамос е добре, но пропусна десетина дни тренировки и трудно ще играе цял мач. Опоку има болки в коляното и отпада. Пинто и Димов пък ще бъдат опции след около две седмици, защото възстановяването им протича по план. Трябва да дадем малко повече време и на Жоао Силва, за да върне формата си. На него ще му дойде времето да започва мачовете, но в момента Карвальо е доста по-сработен с останалите", каза Илиев.

 

Старши треньорът на Левски добави, че основна задача към отбора в момента е да върне доверието на публиката и да се стабилизира психически. Според него, това може да стане само с добра игра и победи.

 

"Имахме възможност през тези две седмици да поработим повече с футболистите в тактически и психологически план. Трябва да излезем от тази ситуация, в която се поставихме сами след мачовете със Сараево. Всеки искаше да отиде по-напред и да има различно поле за изява. Надявам се хората да ни простят, ако играем добър футбол и печелим мачове", каза още Илиев.