Иван Иванов обясни защо е пропаднал трансфера му в Базел

Българският национал Иван Иванов обясни защо е пропаднал трансфера му в швейцарския гранд Базел.

 

Трансферът на най-добрия български защитник бе сочен за сигурен след края на миналия сезон и поредната титла на Партизан в Сърбия.

 

До последно се очакваше Иванов да подпише с Базел, но в края на миналата седмица стана ясно, че това няма как да стане. Причината за това е, че трябваше защитникът на Базел Александър Драгович да премине в Динамо (Киев).

 

Също така Иванов отхвърли и обвиненията, че е бойкотирал първия мач на Партизан в Шампионската лига срещу арменския Ширак.

 

„Няколко дена преди мача на Партизан в Шампионската лига получихме офертата от Базел. Тогава заедно с шефовете на клуба решихме да не играя в първия мач с Ширак. След това се изписаха какви ли не глупости за това, че съм бойкотирал, но това не е вярно," заяви Иван Иванов.

 

„В Базел очакваха, че техният защитник Александър Драгович ще приеме оферта на Динамо (Киев) и аз трябваше да бъда негов заместник. Това обаче не се случи и те нямаха нужда от мен," добави Иванов.

 

Иван Иванов отрече и слуховете, че трансферът е пропаднал заради това, че не е преминал медицински прегледи.

 

„Аз дори не съм имал досега сериозна контузия. Причината е само една - Драгович остана в Базел. Сега съм готов да играя отново на 100% за Партизан." завърши Иванов.