Фенове контузиха сериозно вратаря и защитник на Стяуа

снимка: bulphoto.com

Двама футболисти на румънския гранд Стяуа получиха сериозни контузии, след като бяха атакувани от фенове на терена по време на скандалния мач от първенството на Румъния срещу новака Петролул Плоещ.

 

Срещата бе прекратена при резултат 2:0 за Стяуа малко преди почивката. Защитникът Джордже Галамаз получи сериозна контузия в главата, след като фен на Петролул, недоволен от решението на съдията да отсъди дузпа за Стяуа, нахлу на терена и го удари в главата, което предизвика грозни сцени на игрището.

 

Футболистите на Стяуа подгониха хулигана и го удариха няколко пъти, преди злосторникът да бъде изведен от терена. Заради каратистките удари срещу фена, съдията показа червени картони на сръбския защитник на Стяуа Новак Мартинович и вратаря Разван Станка.

 

В следствие на удара Галамаз е със счупена скула и ще се възстановява месец и половина, съобщи спортният директор на Стяуа Нарцис Радукан, информира БТА.

 

Малко след като Михай Костя реализира дузпата и Стяуа поведе с 2:0, феновете на Петролул изстреляха факла към терена, която уличи в гърба резервния вратар на Стяуа Чиприан Татарушану и му причини изгаряния.

 

Това принуди рефера да прекрати мача. Очаква се Румънската футболна федерация да присъди служебна победа с 3:0 за Стяуа.

 

Българският защитник на Стяуа Валентин Илиев не стана пряк свидетел на грозните сцени, тъй като не беше в групата за мача.