Манчестърските грандове по петите на Иниеста

снимка: БТА/AP

След като Андрес Иниеста отказа да поднови договора си с Барселона, това даде сериозни поводи за английските и испанските медии да почнат различни слухове около бъдещето на техничния плеймейкър.

 

Според източници на Острова, грандовете от Манчестър - Юнайтед и Сити, са готови да извадят солидна сума, за да притежават в състава си един от най-добрите играчи в света.

 

През лятото "червените дяволи" се опитаха да примамят Сеск Фабрегас на "Олд Трафорд", но катлунците не се съгласиха да го продадат, а и самият играч искаше да остане под ръководството на Херардо Мартинес.

 

В Манчестър обаче са готови да извадят исканите 17 милиона евро заплата за Иниеста, като с това ще приключат и проблемите на отбора в халфовата линия.

 

В същото време Сити се надяват, че добрите взаимоотношения между Иниеста и Чики Бегиристайн и Феран Сориано ще помогнат за трансфера, като заплата на игра по никакъв начин няма да е проблем за "гражданите". Освен това в Манчестър вече има солидна испанска колони - Силва, Негредо и Навас са част от отбора, чийто треньор е Мануел Пелегрини.

 

Въпреки това трансфер изглежда немислим, като в Испания са убедени, че финансовите различия между Барселона и Иниеста ще бъдат изгладени.