Стенли разкри как Джон Тери го е подкрепил в най-тежките моменти

галерия:

снимка: celticfc.net

Борещият се с левкемията Стилиян Петров организира благотворителен мач на „Селтик Парк" в неделя, в който се изправиха един срещу друг „11-те на Стилиян" и сборен отбор от бивши легенди на Селтик.

 

Препълненият стадион стана свидетел на емоционалното завръщане на бившата легенда на Селтик Хенрик Ларсон и сегашния мениджър Нийл Ленън, докато Димитър Бербатов, мениджърът на Астън Вила Пол Ламбърт и звездата от младежката група „One Direction" Луи Томлинсън застанаха редом до Петров и Джон Тери.

 

Стилиян специално изказа възхищението си от бившия капитан на Англия, като заяви, че Тери е бил първият капитан на противников отбор, който се е свързал с него, след като новината за ужасната болест на Стилиян стана публично достояние.

 

„От момента, в който новината излезе в медиите, той беше един от първите, които ми се обадиха и подкрепата му продължава и до днес."

 

„За феновете той е противоречива личност, но аз видях съвсем различен човек от това, което се говори за него", заяви Петров пред Sunday Mirror.

 

„Той ме подкрепяше по време на лечението ми, като ми изпращаше съобщения, след които минаваха месеци преди да успея да му отговоря, тъй като бях прекалено изтощен от терапията."

 

Пред препълнените трибуни на стадиона, приятелите на Стилиян победиха сборния отбор на Селтик с 5:3, като хеттрик отбеляза Димитър Бербатов, а едно попадение добави и Мартин Петров.