Стенли: Бенефисът надхвърли очакванията ми

"Най-щастливият ми миг" - така Стилиян определи днешния си последен бенефисен мач, с който сложи край на футболната си кариера. Халфът на Астън Вила и националния отбор напусна терена принудително, след като се разболя от левкемия през месец март миналата година.

 

След края на мача Стилиян сподели пред камерата на TV7, че бенефисът е надхвърлил неговите очаквания и това е бил най-щастливият момент в неговата кариера. Малко "натежал", изморен и с мазоли - така отговори с усмивка халфът на въпроса "как се чувства след мача".


„Селтик Парк" е едно специално място за мен, специален бе и мачът. Обещах си преди него, че няма да плача, но не успях да се сдържа. Мисля обаче, че всеки на мое място също би проплаклал, особено с тази атмосфера и тези фенове", довери Стенли пред TV7.


Бившият капитан на България и Астън Вила призна, че случилото се днес в Глазгоу е надминало и най-смелите му очаквания.


„Разбира се, че случилото се днес надмина очакванията ми. Знаех, че ще бъде нещо специално, но чак такова нещо не бях очаквал", довери Стилиян.


Стилиян Петров не бе единственият българин на „Селтик Парк" в днешния ден. Димитър Бербатов, Мартин Петров, Христо Йовов, Мариан Христов и Радостин Кишишев също се отзоваха на поканата на Стенли.


„Чувството да бъда с тях бе невероятно. Играхме заедно в националния отбор, като имахме невероятни моменти заедно. За мен бе голяма чест, че те успяха да дойдат. Всички се представиха на ниво, а Мариан дори бе избран за играч на мача, което е най-хубавото", заяви Стенли с усмивка.


Стилиян Петров продължава да се бори с левкемията, като бившият национал призна, че подкрепата от трибуните му е вдъхнала допълнителни сили.


„Подкрепата към мен бе невероятна през всичките тези трудни месеци. Както казах обаче, днес очакванията ми бяха надминати и беше специално".


„Мога да кажа, че това бе най-щастливият миг в кариерата ми. Един футболист винаги иска да бъде почитан и уважаван от феновете. Винаги съм давал всичко от себе си. Никога не съм бил от най-големите таланти, но винаги съм играл със сърце и съм давал всичко. Тези хора днес показаха, че оценяват всичко това".


Помолен да отправи послание към българските фенове, Стенли заяви: „Пожелавам им здраве и щастие. Аз отлично осъзнах колко е важно това. Нека да оценяват и най-малкото в живота".