Рони О'Съливан с емоционален триумф в чест на Пол Хънтър

5-кратният световен шампион Рони О'Съливан спечели първия си трофей от кампанията в Крусибъл през май - той триумфира в 4-ия турнир от Европейското турне на РТС в Германия, посветено на легендарния (и вече покоен) Пол Хънтър.

 

Именно Ракетата бе най-правилният човек за снимка с трофея от събитието, носещо името „Пол Хънтър Класик".

 

По този начин О'Съливан продължи успешната си серия в турнирите с формата на РТС, а и печелейки точно този турнир, той отново напомни за знаменитото си съперничество с русокосия Хънтър.

 

Детето чудо на снукъра напусна този свят трагично през 2006-та година. Гибелта на „Дейвид Бекъм" на джентълменския спорт бе безкрайно смущаваща и до днес той е считан за най-великия покоен майстор на щеката (при положение, че легендата Алекс „Урагана" Хигинс също вече не е между живите).

 

Може би най-паметният сблъсък между Пол Хънтър и Рони О'Съливан е през 2004-та година на финала на Мастърс-а, който Хънтър печели драматично за трети път през последните 4 години.

 

Пол изостава през целия титаничен сблъсък с Рони - 1:6, 2:7, 6:8 и 7:9, но въпреки това успява да изкове успеха с 10:9.

 

Иначе О'Съливан изми срама от предишното си безславно отпадане в 3-ия турнир от Европейското турне на РТС, като по пътя към успеха си елиминира Стюарт Бингам с 4:0, Марк Селби с 4:2 на полуфинала и Джерард Грийн с 4:0 на финала.

 

Самият мач за титлата беше решен в полза на Ракетата в типичния му стил - за рекордните 44 минути, с което този финал влезе в историята като най-краткият във формат 4 от 7 фрейма.

 

Досегашното върхово постижение в това отношение беше успехът на Джъд Тръмп над Джон Хигинс с 4:0 през 2012-та година при дебютното издание на РТС Victoria Bulgaria Open в София.


Ако сте истински снукър фен и желаете да получавате компетентна информация за света на любимата игра, харесайте страницата във Фейсбук Snooker PTC Bulgaria!


Само в нашия специализиран сайт Snooker.Sporta.bg можете да се запознаете с българските майстори на щеката и да получите актуални новини за сезона в снукъра по света и у нас.

 

Ето видео от последните фреймове на класиката Пол Хънтър - Рони О'Съливан в битка за трофея от Мастърс-а през 2004-та: