Снукърът се завръща в Донкастър за три турнира през август

снимка: БТА

„Донкастър Дом" отново ще бъде домакин на турнири по снукър, след като календарът през август месец предлага три турнира, които ще се изиграят в някогашния храм на джентълменския спорт.

 

Квалификациите за третия ранкинг турнир през сезона Шанхай Мастърс започват на 7-ми август и ще продължат до 10-ти, а на следващия ден стартират пресявките за турнира Откритото първенство на Индия.

 

На 14-ти август започва третият турнир от Европейското турне на РТС, а четвъртият е във Фюрт, Германия, на 22-ри.

 

Sporta.bg подчертава, че Шанхай Мастърс е един от трите ранкинг турнира (освен Откритото първенство на Австралия и Световното първенство), чиито квалификации ще се проведат по старата система и няма да включват участие на професионалистите от топ 16.

 

Въпреки това „Донкастър Дом" - арена на битките във Висшата лига през 2011 и 2012 - ще приеме отново най-големите майстори на щеката с India Open и третото европейско РТС.

 

Джъд Тръмп и Джак Лисовски призовават феновете да отидат да ги гледат на живо във видеото по-долу, като Асото демонстрира чувство за хумор и споделя, че хората трябва да гледат него, а не младия му колега.

 

Независимо от факта, че елитните състезатели няма да участват в квалификациите за Шанхай Мастърс, зрителите ще могат да наблюдават Марк Уилямс и Али Картър в действие, тъй като те изпаднаха от топ 16 след последното обновяване на световната ранглиста.

 

Sporta.bg припомня, че Рони О'Съливан ще се завърне около масата за третото европейско РТС в Донкастър, след като за последно игра пред българската публика в PTC Victoria Bulgaria Open 2013.

 

Ако сте истински снукър фен и желаете да получавате компетентна информация за света на любимата игра, харесайте страницата във Фейсбук Snooker PTC Bulgaria!


Само в нашия специализиран сайт Snooker.Sporta.bg можете да се запознаете с българските майстори на щеката и да получите актуални новини за сезона в снукъра по света и у нас.